ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαγωνισμός για εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

 

Αθήνα 11.5.2010, 18:56

Στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Όπως είπε ο κ. Ρέππας, το κέντρο θα αλλάξει τον αναπτυξιακό χάρτη στις χερσαίες μεταφορές, προσφέροντας ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, ενώ χαρακτήρισε στρατηγική τη θέση που επιλέχθηκε, καθώς θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά και το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.

Το έργο θα κοστίσει 200 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε μια έκταση 2.200 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ. Ο διαγωνισμός θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες και θα ολοκληρωθεί εντός του 2010. Ο επενδυτής που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου, θα το διαχειρίζεται και θα εκμεταλλεύεται για χρονική περίοδο 40 ετών.

Η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει σε τρία στάδια. Σε πρώτο στάδιο θα κατασκευαστούν κτίρια που θα στεγάσουν χώρους περίπου 50 στρεμμάτων. Στο δεύτερο στάδιο θα στεγαστούν χώροι έκτασης 170 στρεμμάτων εντός 60 μηνών. Στο τρίτο στάδιο, διάρκειας 5 ετών, θα γίνουν προαιρετικά αποθηκευτικοί χώροι σε έκταση περίπου 70 στρεμμάτων.

Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε επίσης ότι εντός του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του Θριάσιου με το Σιδηροδρομικό Κόμβο Αχαρνών (ΣΚΑ) και το Ικόνιο του Πειραιά. Στον ίδιο χώρο θα μεταφερθεί και η τεχνική βάση του ΟΣΕ Λεύκας του Πειραιά, ενώ έχει ήδη κατασκευαστεί το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, όπου σύντομα θα μεταφερθεί ο σχετικός εξοπλισμός (πλυντήρια, βαφεία, συνεργεία, γραφεία, κ.λπ.).

* Δείτε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved