ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πληρωμές αγροπεριβαλλοντικών μέτρων

 

Αθήνα 10.8.2010, 16:42

Αμέσως μετά την δημοσίευση στις 30.6.2010 της αριθμ. 166066/2010 κοινή υπουργική απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως για την προσαρμογή των εκτάσεων ένταξης στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα των παλαιών δικαιούχων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης  των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τις Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Διαχειριστική Αρχή προέβη στις πρώτες πληρωμές για το έτος εφαρμογής ύψους 3,86 εκ. ευρώ (πίνακας παρακάτω).

Σύμφωνα με το υπουργείο, με την διαδικασία που προβλέπεται στην παραπάνω ΚΥΑ αυτή γίνεται εναρμόνισης της αναγνώρισης των αγροτεμαχίων που είναι ενταγμένα από παλαιοτέρα σε αγροπεριβαλλοντικά μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο ενιαίος προσδιορισμός της ταυτότητας κάθε αγροτεμαχίου αναφοράς και η διαφάνεια στην καταβολή των ενισχύσεων.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπαζτελή σημείωσε ότι "με τις πληρωμές αυτές, που θα συνεχισθούν κανονικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με την υποβολή των φακέλων από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνουμε μια νέα αρχή για την εφαρμογή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων ώστε να υπάρχει καθαρή καταγραφή της χωροταξικής κατανομής των εκτάσεων που έχουν ενταχθεί, των ωφελημάτων που προκύπτουν για το περιβάλλον αλλά και στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται τόσο για τους παλαιούς δικαιούχους όσο και για τους νέους από την τρέχουσα περίοδο".

* Ακολουθεί σχετικός πίνακας.

Πρόγραμμα

Νομός

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ σε €

Βιολογική Κτηνοτροφία

ΕΥΒΟΙΑΣ

8

97.798,05

Μείωση Νιτρορύπανσης

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

677

3.611.723,26

Βιολογική Κτηνοτροφία

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

7

148.245,26

Βιολογική Κτηνοτροφία

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

1

8.948,61

 

ΣΥΝΟΛΟ

693

3.866.715,18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved