ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Με κανόνες η βιολογική υδατοκαλλιέργεια

 

Αθήνα 10.8.2010, 16:32

Απόφαση με την οποία θεσπίζονται για πρώτη φορά κανόνες για την άσκηση βιολογικής υδατοκαλλιέργειας (ψαριών, οστράκων και φυκιών) υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.

Με την απόφαση καθορίζονται κανόνες για τις θέσεις εγκατάστασης των μονάδων, την προέλευση βιολογικών ζώων υδατοκαλλιέργειας (γεννήτορες και ιχθυδίων), το διαχωρισμό βιολογικών και μη μονάδων, το περιβάλλον εκτροφής, την προέλευση και σύσταση των τροφών, την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών καθώς και τις διαδικασίες μετατροπής συμβατικών μονάδων υδατοκαλλιέργειας σε βιολογικές.

Η κ. Μπατζελή δήλωσε σχετικά: "Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και ιδιαίτερα βιολογικών με υψηλή προστιθέμενη αξία αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα προωθούσε την Ελληνική Μεσογειακή διατροφή, αναπόσπαστο τμήμα της οποίας αποτελούν και τα ψάρια, σαν εθνικό διαβατήριο στην παγκόσμια αγορά. Για την ελληνική υδατοκαλλιέργεια που πρωταγωνιστεί για χρόνια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσει την δυναμική της και να ενισχύσει την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά. Μετά την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και της βιολογικής κτηνοτροφίας, ήρθε η ώρα η ελληνική υδατοκαλλιέργεια να εισέλθει στο χώρο των βιολογικών προϊόντων, αποτελώντας τον τρίτο πυλώνα των βιολογικών μας προϊόντων"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved