ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΝΔ: Στα αζήτητα τα νέα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ

 

Αθήνα 24.8.2010, 20:02

Απογοητευτική είναι η πορεία των νέων προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Επικαλούμενος στοιχεία του ΤΕΜΠΜΕ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι μετά από τρεις μήνες εφαρμογής των δύο νέων προγραμμάτων (Ιούνιος – Αύγουστος 2010) έχουν δανειοδοτηθεί μόλις 193 επιχειρήσεις, τη στιγμή που στο αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν δανειοδοτηθεί από τη β’ φάση του προγράμματος περίπου 19.500 επιχειρήσεις.

Κατά τον κ. Χατζηγάκη, αυτό οφείλεται στους πολύ λιγότερο ευνοϊκούς όρους των νέων προγραμμάτων. Ενδεικτικά αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας υποχρεούται να πληρώσει υψηλούς τόκους, αφού το επιτόκιο διαμορφώνεται σε euribor + 6%, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο από εκείνο που προέβλεπε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας (euribor + 2,1%)». Επίσης, επισημαίνει ότι η ρευστότητα των επιχειρήσεων επιβαρύνεται και από το γεγονός ότι τα σημερινά προγράμματα αφορούν σε τιμολόγια χωρίς τον ΦΠΑ, που ο επιχειρηματίας καταθέτει στην τράπεζα κατά την εκταμίευση του δανείου.

Ο κ. Χατζηδάκης ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να τονώσει τη ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved