ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δημοσιοποίηση των πρόχειρων διαγωνισμών

 

Αθήνα 3.9.2010, 20:23

Στην διεύθυνση www.minpress.gr της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης δημοσιεύονται από 1 Ιουλίου 2010 όλες οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους πρόχειρους διαγωνισμούς.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, η απόφαση για δημοσιοποίηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά την αύξηση των χρηματικών ορίων για την σύναψη δημοσίων συμβάσεων που αφορούν στην προμήθεια προϊόντων, παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων και συγκεκριμένα την απόφαση του υπουργού Οικονομικών για διενέργεια πρόχειρων διαγωνισμών μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ αντί των σαράντα πέντε (45.000) ευρώ που ίσχυε έως 11 Αυγούστου 2010. (ΦΕΚ Β΄/1291/11-8-2010, αποφ.αριθμ.35130/739).

"Η διαδικασία που ακολουθείτο κατά το παρελθόν σε σχέση με τους πρόχειρους διαγωνισμούς δεν περιελάμβανε επαρκή δημοσιότητα της πρόσκλησης και συχνά οδηγούσε σε χειραγώγηση της διαδικασίας με τους "συνήθεις υπόπτους" αναδόχους και τις υπερτιμημένες τιμές κατακύρωσης", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Και συνεχίζει: "Τα αποτελέσματα της ανωτέρω απόφασης είναι εξαιρετικά σημαντικά καθώς, με τη διαδικασία ανάρτησης των πρόχειρων διαγωνισμών στο διαδίκτυο πετύχαμε, στο εξαιρετικά σύντομο αυτό χρονικό διάστημα, τη συμμετοχή στις διαδικασίες διαγωνισμών εταιρειών που δεν είχαν ποτέ άλλοτε συμμετάσχει αλλά και τη σημαντική μείωση της συνολικής δαπάνης. Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 22 Ιουλίου αναρτήθηκαν τέσσερεις προσκλήσεις ενδιαφέροντος για ανάδειξη αναδόχων παροχής υπηρεσιών και το οικονομικό όφελος για το Δημόσιο σε σχέση με τα αρχικά προϋπολογισθέντα ποσά ξεπέρασε σε κάποιες περιπτώσεις και το 50%".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Με τη δημοσίευση όλων των πρόχειρων διαγωνισμών στην ιστοσελίδα της ΓΓΕ-ΓΓΕ κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ανοιχτές διαδικασίες, παρέχουμε πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση σε μέχρι πρότινος ¨κλειστούς¨ διαγωνισμούς και προχωράμε ένα βήμα παραπέρα στην ενίσχυση της διαφάνειας και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved