ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τρεις ομάδες δράσεων για την καινοτομία

 

Αθήνα 8.9.2010, 19:23

Τρεις ομάδες δράσεων για την καινοτομία, οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, με φορέα τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, η οποία μπορεί σε μικρότερες δράσεις να λειτουργήσει ως τελικός δικαιούχος και σε άλλες ως ενδιάμεσος φορέας, πρότεινε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την καινοτομία στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράσεις είναι οι εξής: 
1. Οριζόντιες δράσεις που έχουν σχέση με την ταυτότητα (branding) της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, τη δικτύωση, την εξωστρέφεια, την λειτουργία της ως καταλύτη αλλαγής του τοπίου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη και την δημιουργία νέας ροής έναρξης καινοτόμων επιχειρήσεων.
2. Στοχευόμενη σύνδεση της Έρευνας με την επιχειρηματικότητα μέσω του μηχανισμού των clusters, αρχικά σε 3 τομείς που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ερευνητικού δυναμικού και επιχειρήσεων και σε δεύτερη χρονική φάση, σε 2 επιπλέον τομείς με στρατηγικό ενδιαφέρον για την περιοχή.
3. Κάλυψη των κενών, χρηματοδοτικών - υποστηρικτικών  εργαλείων της αλυσίδας από την Έρευνα στην διεθνή αγορά, μέσω της δημιουργίας εξειδικευμένων μηχανισμών, σύμφωνα με τις δεδομένες διεθνείς πρακτικές business angels, pre-incubators, seed capital, pre-vc.

Η υπουργός, στην ομιλία της, τόνισε ότι μέχρι σήμερα είχαμε ενδιαφέρουσες ιδέες για την καινοτομία, αλλά πενιχρά αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι χρειάζονται οριζόντιες δράσεις, διότι «δεν υπάρχει καινοτομία χωρίς εξωστρέφεια». Παράλληλα, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει σημαντικές υποδομές και συνδυάζει το επιχειρηματικό κεφάλαιο με το πνευματικό απόθεμα. 

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας Φορέων για την έρευνα και καινοτομική επιχειρηματικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved