ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δράσεις γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Εθνικό Πρόγραμμα Ισότητας των Φύλων

 

Αθήνα 23.9.2010, 19:20

Δράσεις για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το Εθνικό Πρόγραμμα για την ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013, που παρουσιάστηκε σήμερα από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη, κατά τη διάρκεια ημερίδας στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και περιλαμβάνει 20 έργα που στοχεύουν στα εξής:
- Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών
- Ενίσχυση της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας ων γυναικών
- Προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων»
- Ένταξη της ισότητας των φύλων στις δημόσιες πολιτικές.

Ακόμα, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τις Νέες Πρωτοβουλίες της ΓΓΙΦ που αφορούν τον τομέα του Πολιτισμού και των τεχνών, την ενίσχυση των γυναικείων Οργανώσεων και την αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης Φύλου και Ισότητας της ΓΓΙΦ.

Το Πρόγραμμα είναι εθνικής εμβέλειας καθώς η πολιτεία έχει προγραμματίσει την ανάπτυξη της Γραμματείας με Συμβουλευτικά Κέντρα στις 13 περιφέρειες των χώρες. Πλαισιώνεται από 73 επιστήμονες, εμπειρογνώμονες σε εξειδικευμένα θέματα, οι οποίοι παρέχουν, χωρίς αμοιβή, την επιστημονική τους γνώση και την εμπειρία τους κατά την υλοποίηση των 20 έργων της ΓΓΙΦ.

Το πλήρες κείμενο του Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΓΓΙΦ www.isotita.gr.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υπουργός Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε την συγκρότηση τριών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, οι οποίες θα επεξεργασθούν τροποποιήσεις των διατάξεων του οικογενειακού δικαίου, σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, σχέδιο νόμου για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης για την κύρωση του Πρωτοκόλλου για την Πρόληψη, Καταστολή και Τιμωρία της Διακίνησης Προσώπων, ιδιαίτερα Γυναικών και Παιδιών, που συμπληρώνει τη Σύμβαση του ΟΗΕ κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος». (ΦΕΚ 158/Α/20.9.2010).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved