ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σχέδιο δράσης για τους μικρομεσαίους

 

Αθήνα 30.9.2010, 16:12

Κοινό σχέδιο δράσης για την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού πλαισίου στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και την ενίσχυση πολιτικών κοινωνικής ένταξης και προστασίας επεξεργάστηκαν η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Μετά την επίσκεψη η κ. Κατσέλη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Με τη ΓΣΕΒΕΕ προσδιορίσαμε ένα σχέδιο δράσης για τους επόμενους δύο μήνες, προκειμένου να πάρουμε τις πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας όσο είναι δυνατό σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή και να έχουν μια θετική προοπτική για το 2011. Νομίζω ότι βρέθηκε ένας κοινός τόπος. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, όπως η εξυγίανσή και η καλύτερη διαχείριση των πόρων του ΟΑΕΕ, τα προγράμματα απασχόλησης μέσω της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης του προσωπικού, η στήριξη των δομών της ΓΣΕΒΕΕ".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, η κ. Κατσέλη τόνισε ότι η σωστή αξιοποίησή της θα είναι προς όφελος και των ταμείων και των ασφαλισμένων.

Αναφορικά με τις τροποποιήσεις του συστήματος προσφυγής στη διαιτησία, η υπουργός υπογράμμισε ότι "η διαιτησία για εμάς είναι καταληκτικό στάδιο. Ελπίζουμε, και νομίζω ότι όλοι οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνούν, ότι δε θα χρειαστεί να πάνε ούτε στη διαιτησία. Η διαιτησία πρέπει να είναι το έσχατο μέσο. Ο στόχος όλων, και αυτή είναι και η κατεύθυνση και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, είναι να επιλύονται όσο το δυνατό συναινετικά σε προγενέστερο στάδιο οι διαφορές. Γι’ αυτό υπάρχουν και οι αλλαγές, για να ενισχύσουμε τα μέρη να έρθουν, να κάτσουν και να συζητήσουν πριν τη μεσολάβηση".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved