ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η ελληνική ανταγωνιστικότητα στις συνόδους των ΗΠΑ

 

Αθήνα 11.10.2010, 17:33

Η πορεία υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συντείνουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στις εργασίες των Ετήσιων Συνόδων της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που ολοκληρώθηκαν στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Στις Συνόδους το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εκπροσώπησε ομάδα με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και αναπληρωτή Διοικητή στην Παγκόσμια Τράπεζα Ιωάννη Δρυμούση.

Κατά τη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Houerou, αρμόδιο για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, εξετάστηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης κοινών επενδυτικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή αρμόδιων ελληνικών φορέων και του ελληνικού ιδιωτικού τομέα. Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη για αλλαγή αναπτυξιακού μοντέλου στην Ελλάδα μέσα από σειρά παρεμβάσεων με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη βελτίωση των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών και την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής αντιπροσωπείας εξετάστηκε ακόμη και η πορεία εφαρμογής της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια των εθνικών αντιπροσωπειών και των οικονομολόγων των διεθνών οργανισμών για την προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα στο μέτωπο της οικονομικής εξυγίανσης.

Κατά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της Ομάδας Σύνταξης της Ετήσιας Έκθεσης για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον (WB Doing Business Report), παρουσιάστηκαν οι ελληνικές πρωτοβουλίες στο πεδίο βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου της επιχειρηματικότητας με πολιτικές που παρεμβαίνουν σε όλο τον κύκλο ζωής μιας επιχείρησης. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η θεσμοθέτηση της ίδρυσης επιχείρησης σε μία μέρα καθώς και η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης βιομηχανικών επιχειρήσεων και τεχνικών επαγγελμάτων. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα και αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Τέλος, στη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με εκπροσώπους του Διεθνούς Χρηματοδοτικού Οργανισμού (IFC), εξετάστηκε η δυνατότητα η Ελλάδα να αποτελέσει περιφερειακό κέντρο διάχυσης τεχνογνωσίας στον τομέα των ΣΔΙΤ στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας του IFC με την Παρευξείνια Τράπεζα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved