ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έρευνα: Κανένας πιά δεν θέλει να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα! (16/12/05)
 


Αθήνα 16.12.2005, 21:34
Μόνο ένας στους δέκα Έλληνες προτιμάει να εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα! Οι πέντε προσβλέπουν στο Δημόσιο και οι τέσσερις σε δική τους επιχείρηση.

Τα συμπεράσματα ανέδειξε τηλεφωνική, πανελλαδική έρευνα της εταιρείας GPO με τίτλο
«ανταγωνιστικότητα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», που διεξήχθει από 5 έως 9 Δεκεμβρίου και παρουσιάσθηκε κατά την διάρκεια σημερινής ημερίδας της ΑΔΕΔΥ στην Θεσσαλονίκη.

Είναι η πρώτη φορά που έρευνα αναδεικνύει την απροθυμία των Ελλήνων να εργασθούν στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που ερμηνεύεται ως φυσική αντίδραση στην υποβάθμιση της εργασίας και στην καθήλωση μισθών και παροχών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό, αλλά και ως απόρριψη των πρόσφατων αντιεργατικών μέτρων.

Από τους ερωτηθέντες ζητήθηκε να απαντήσουν και σε θέματα σχετικά με το Δημόσιο και την επιχειρηματικότητα.

Στην ερώτηση αν έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του υπουργείου Ανάπτυξης, το 82% απαντάει αρνητικά και το 62,8% δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να ενταχθεί αλλά δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, ενώ σε ποσοστό 83% εκφράζει άγνοια για το πρόγραμμα
«ανταγωνιστικότητα» του υπουργείου Ανάπτυξης. Το 57% αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο του Δημοσίου στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ενώ μόνο το 42,7% απαντάει θετικά στην ερώτηση αν η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος συμβάλει στην ανάπτυξή της. Τέλος, το 55,4% υποστηρίζει ότι το κράτος πρέπει να χρηματοδοτεί και να υποστηρίζει όποιον αναλαμβάνει ιδιωτική πρωτοβουλία.

Οι πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας παρατίθενται στο συνημμένο αρχείο.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Στατιστικοί πίνακες της έρευνας (pdf 562 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved