ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εξυχνιάστηκε κρούσμα βιομηχανικής κατασκοπείας

 

Αθήνα 24.11.2010, 14:12

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αλλά και παράλληλη καταγγελία Διευθύνοντος Συμβούλου Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας και σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ημεδαπού ηλικίας 40 ετών, ιδιωτικού υπαλλήλου για "Παραβίαση απορρήτου ηλεκτρονικών επικοινωνιών, υπολογιστικών συστημάτων, προσωπικών δεδομένων και δυσφήμηση Ανώνυμης Εταιρείας".

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα για παραβιάσεις υπολογιστικών συστημάτων, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και καταγγελία Διευθύνοντος Συμβούλου Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας, η οποία εδρεύει στην περιοχή της Αττικής.

Η καταγγελία αφορούσε παράνομη απόκτηση πρόσβασης στο τοπικό δίκτυο της Ανώνυμης εταιρίας "Lan" και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αυτής, οι οποίοι ήταν διασυνδεδεμένοι για την ομαλή εμπορική λειτουργία της αλλά και την διαχείριση εμπιστευτικών επιστολών, μέσω των καναλιών επικοινωνίας αυτής (mail server).

Ο δράστης από το Νοέμβριο του έτους 2007 έως και τον Νοέμβριο του έτους 2010, ανά τακτά χρονικά διαστήματα διείσδυε παράνομα στα υπολογιστικά συστήματα της ανωτέρω εταιρείας, με αποτέλεσμα την ενημέρωση του σε εμπιστευτικά θέματα ανάπτυξης και πωλήσεων του ομίλου ενώ παράλληλα και απρόκλητα διέκοπτε την λειτουργία των εξυπηρετητών (server) , με αποτέλεσμα την παύση των εργασιών σε όλα τα τμήματα της εταιρείας και την οικονομική ζημία αυτής που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήσαν επιτόπια ψηφιακή έρευνα, στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας, όπου πιστοποιήθηκε ότι ο Η/Υ που χειρίζονταν ο δράστης (cracker) ήταν αυτός που με την ύπαρξη κατάλληλου λογισμικού, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε μαζί με τα υπόλοιπα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, διείσδυε στα κεντρικά συστήματα με τα προαναφερόμενα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο δράστης διαχειριζόταν προφίλ σε ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης (FACEBOOK) μέσω του οποίου δυσφημούσε την Ανώνυμη Εταιρεία, στην οποία εργαζόταν και παράλληλα δημοσιοποιούσε σε κοινή θέα καταστάσεις μισθοδοσίας των στελεχών αυτής, τα οποία προηγουμένως είχε παράνομα υφαρπάξει, μέσω του διαδικτύου.

Κατασχέθηκαν τέσσερις κεντρικές μονάδες Η/Υ και πλήθος αποθηκευτικών μέσων. Τα κατασχεθέντα θα διερευνηθούν ψηφιακά, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, ενώ παράλληλα ερευνάται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η συμμετοχή του και σε άλλες διαδικτυακές παραβιάσεις. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved