ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Προτεραιότητα η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού

 

Αθήνα 25.11.2010, 23:02

Η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο της προώθησης των ειδικών - εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη εργασιών συνεδρίου με θέμα «βιοποικιλότητα και καταδυτικός τουρισμός στις ελληνικές θάλασσες».

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, το επόμενο διάστημα πρόκειται να ανακοινωθούν προγράμματα που θα ενισχύουν τα θαλάσσια σπόρ και θα περιλαμβάνεται σε αυτά και η κατάδυση. Τα προγράμματα εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου και για την εξειδίκευση τους θα συγκληθεί εντός του Δεκεμβρίου κοινή συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού και ειδικότερα των καταδυτικών πάρκων. Επίσης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά ο καταδυτικός τουρισμός εντάχθηκε στους άξονες προτεραιότητας της τουριστικής προβολής που έχει ανακοινώσει το υπουργείο και υλοποιείται μέσω του ΕΟΤ.

"Η Ελλάδα διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να γίνει ένας ιδιαίτερα δημοφιλής διεθνής καταδυτικός προορισμός, αφού διαθέτει τεράστια ακτογραμμή, χιλιάδες νησιά, βραχονησίδες και υφάλους εξαιρετικά ενδιαφέροντα υποβρύχια τοπία, θερμά και φιλικά νερά όλο το χρόνο, αποτελώντας έναν ελκυστικό καταδυτικό προορισμό", υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης και αναφερόμενος στις υποδομές που υπάρχουν, ανέφερε ότι υπάρχουν εν ενεργεία περισσότερες από 200 άδειες για καταδυτικά κέντρα - σχολές, καθώς και δύο θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, τα θαλάσσια πάρκα Ζακύνθου και Αλοννήσου. Επίσης, υπάρχουν πολλές περιοχές με ναυάγια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου και νεότερα, που μπορούν να αναδειχθούν σε επισκέψιμους τόπους για τους αυτοδύτες. Ειδικά ανέφερε τα ναυάγια πολεμικών πλοίων στη Λέρο (γνωστό το αντιτορπιλικό ΟΛΓΑ) και βεβαίως την πολυετή ιστορία και παράδοση των καλύμνιων σφουγγαράδων που είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των ευρωπαίων αυτοδυτών, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνες του 2006-2007 της European Recreational Scuba Training Council, έχει κάθε χρόνο αυξητική τάση ξεπερνώντας ήδη τον αριθμό των 3,5 εκατομμυρίων από τους οποίους εκτιμάται ότι το 70% επιλέγει Μεσογειακούς προορισμούς. Ταυτοχρόνως η ενασχόληση με τις καταδύσεις απευθύνεται σε ένα σχετικώς εύρωστο οικονομικό κοινό. Η ετήσια δαπάνη υπερβαίνει τα 2 δις ευρώ, καθώς περισσότεροι από 800 χιλιάδες ευρωπαίοι αυτοδύτες πραγματοποιούν ένα ταξίδι με 7 έως 10 διανυκτερεύσεις κάθε χρόνο. Επιπλέον εκτιμάται ότι δαπανούν στο ταξίδι αυτό περισσότερα από 400 ευρώ την ημέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved