ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κλείνουν εννέα σφαγεία

 

Αθήνα 1.12.2010, 16:32

Εντολή για την αναστολή λειτουργίας των σφαγείων εκείνων που λειτουργούσαν σε καθεστώς παρεκκλίσεων - παρατάσεων και εν γένει μη συμμόρφωσης με τη κοινοτική και εθνική νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού, έδωσε η αρμόδια Υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εντολή για την αναστολή λειτουργίας δόθηκε προκειμένου να συμβάλει αποτελεσματικά όχι μόνο στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται για τη σύννομη και διαφανή λειτουργία της αγοράς κρέατος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς η λειτουργία των ακατάλληλων σφαγείων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας καθώς η Ε.Ε. έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής σε απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας, μονάδων σφαγής ζώων που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Τα επαπειλούμενα υψηλά πρόστιμα, η επαπειλούμενη έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους ευρωπαίους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας καθώς και το ενδεχόμενο απαγόρευσης εξαγωγής ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων, καθιστούν την άμεση αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σφαγείων επιβεβλημένη.

Η κ. Αποστολάκη επισήμανε σε δηλώσεις της, ότι πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος στις τοπικιστικές σκοπιμότητες και την αδιαφορία πολλών ετών καθώς επίσης και δε μπορεί το κέρδος να μπαίνει πάνω από την υγεία των καταναλωτών και την ποιότητα διατροφής.

Σημειώνεται ότι ξεκίνησε η επιθεώρηση της χώρας από κοινοτικούς επιθεωρητές στο πλαίσιο των ετήσιων ελέγχων, καθώς κάθε χρόνο το Γραφείο Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων της Επιτροπής Ε.Ε. (FVO) πραγματοποιεί ετήσιες επιθεωρήσεις στα κράτη-μέλη για την παρακολούθηση της πορείας της εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας.

Τα σφαγεία που κλείνουν
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από επιτόπιους ελέγχους των κτηνιατρικών υπηρεσιών, τα σφαγεία που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές και αναστέλλεται η λειτουργία τους είναι:


ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Μετά τον εκσυγχρονισμό του κυρίως κτιρίου παρέμειναν ελλείψεις που εντοπίζονται στην επιδιόρθωση του δαπέδου και στους στάβλους των ζώων πριν τη σφαγή. Ειδικότερα, οι χώροι ενσταβλισμού δεν έχουν ποτίστρες, το προσωπικό του σφαγείου δεν είναι εκπαιδευμένο και δεν υπάρχει δελτίο συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού.
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ Κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, ο χώρος στον οποίο συντελούνται όλες οι εργασίες για την παραγωγή νωπών κρεάτων έχει οικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιτρέπεται ο διαχωρισμός της καθαρής (νωπό κρέας) από την ακάθαρτη περιοχή (αναισθησίας, θανάτωσης, εκδοράς).

ΛΑΡΙΣΑΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣ Κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, ο χώρος στον οποίο συντελούνται όλες οι εργασίες για την Παραγωγή νωπών κρεάτων έχει οικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιτρέπεται ο διαχωρισμός της καθαρής (νωπό κρέας) από την ακάθαρτη περιοχή (αναισθησίας, θανάτωσης, εκδοράς).

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ To σφαγείο παρουσιάζει πολλαπλές ελλείψεις

ΛΕΣΒΟΥ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΕΡΕΣΟΥ Κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, ο χώρος στον οποίο συντελούνται όλες οι εργασίες για την παραγωγή νωπών κρεάτων έχει οικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιτρέπεται ο διαχωρισμός της καθαρής (νωπό κρέας) από την ακάθαρτη περιοχή (αναισθησίας, θανάτωσης, εκδοράς).

ΤΡΙΚΑΛΩΝ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ To σφαγείο παρουσιάζει πολλαπλές ελλείψεις

ΧΑΝΙΑ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Το σφαγείο παρουσιάζει πολλαπλές ελλείψεις και δεν έχουν γίνει εργασίες εκσυγχρονισμού.

ΚΕΡΚΥΡΑ
- ΣΦΑΓΕΙΟ Σ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ & ΥΙΟΙ Το σφαγείο παρουσιάζει πολλαπλές ελλείψεις. Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ της καθαρής και της ακάθαρτης περιοχής και δεν υπάρχουν ξεχωριστά αποδυτήρια για την ακάθαρτη περιοχή.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Παρουσιάζει πολλαπλές ελλείψεις. Επιπλέον, γειτνιάζει σε απόσταση λιγότερη των 500 μέτρων με κατοικημένη περιοχή, πρόβλημα το οποίο είναι ανυπέρβλητο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved