ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ενεργοποιείται το δίκτυο με Silicon Valley

 

Αθήνα 2.12.2010, 17:50

Την ενεργοποίηση του προαναγγελθέντος δικτύου ανάμεσα στους ερευνητές και στους χρηματοδότες της καινοτομίας στη Silicon Valley και τις αντίστοιχες δυνάμεις στην Ελλάδα, ανακοινώνει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην πρώτη προσπάθεια συμμετέχουν 21 καινοτόμες επιχειρήσεις νέων ερευνητών και νέων επιστημόνων που εδρεύουν στη χώρα μας και που θα έρθουν σε επαφή με τις αντίστοιχες δυνάμεις της Silicon Valley, ώστε να υπάρξει αξιολόγηση, επιλογή και περαιτέρω χρηματοδότησή τους.

Το υπουργείο θα υποστηρίξει τις τρεις καλύτερες προτάσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν δυνατότητα παραμονής στις μεγάλες θερμοκοιτίδες της Silicon Valley, ώστε να μπορούν να δικτυωθούν και να φέρουν την τεχνογνωσία και στην Ελλάδα.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε σχετικά: "Στόχος είναι η καινοτομία να υποστηριχθεί εδώ και ταυτόχρονα να μπορέσει να ανοιχθεί στην παγκόσμια αγορά και να βρει χρηματοδότηση από πολλές πλευρές. Δεν μπορεί η χρηματοδότηση της καινοτομίας να είναι απλά μια κρατική υπόθεση. Αυτό λοιπόν που κάνουμε εμείς, ως υπουργείο Παιδείας, είναι να φέρουμε τους ερευνητές και τους νέους επιστήμονες με ιδέες, σε επαφή με το παγκόσμιο σύστημα".

Συνάντηση με επιχειρηματίες
Νωρίτερα σήμερα η κ. Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με εκπροσώπους νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, που χρηματοδοτούνται από τη ΓΓΕΤ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών της στην Silicon Valley. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Αχιλλέας Μήτσος και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας Σταμάτης Κριμιζής.

Η υπουργός προσκάλεσε όσες εταιρείες επιθυμούν να υποβάλουν στα αγγλικά τις προτάσεις τους, ώστε να αξιολογηθούν από ομάδα χρηματοδοτών (angels, venture capital) ελληνικής καταγωγής. Τρεις προτάσεις θα επιλέγουν προς βράβευση βάσει πλαισίου εξειδικευμένων κριτήριων ώστε να υπάρξει προοπτική χρηματοδότησης μέσα από τα σχήματα που λειτουργούν εκεί. Επίσης, θα δοθεί η  δυνατότητα για ένταξη σε μια εξειδικευμένη θερμοκοιτίδα της περιοχής, κάτι που αναμένεται ότι θα μεγιστοποιήσει την χρηματοδότηση και την ανάπτυξης τους.

Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία- υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής έντασης γνώσης (Spin-off και Spin-out) έχουν χρηματοδοτηθεί 21 ερευνητικά σχέδια ύψους περίπου 9 εκ. ευρώ. Οι προτάσεις αυτές προέρχονται από την Αθήνα, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τη Θεσσαλία και καλύπτουν κλάδους όπως Πληροφορική - Επικοινωνία Κοινωνικά Δίκτυα, Αγροβιοτεχνολογια, Πράσινη Ενέργεια, Τεχνολογία Ασφάλειας, κ.λπ.

Το πρόγραμμα -συνολικής δαπάνης ύψους 16 εκ. ευρώ-  συνεχίζεται με την αξιολόγηση 94 προτάσεων που έχουν ήδη υποβληθεί και θα ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved