ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Η μόνη διέξοδος

Αθήνα 16.1.2011

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Με την ανεργία να καλπάζει και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης να διευρύνονται, πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η μοναδική, ποιοτική επαγγελματική διέξοδος που προσφέρεται, ιδιαίτερα στους νεότερους, είναι η επιχειρηματικότητα.

Στο εμπόριο και δη το ηλεκτρονικό, στις νέες τεχνολογίες, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην ενέργεια, στην ποιοτική γεωργία, στην λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, στον ξεχασμένο κλάδο της χειροτεχνίας και γενικά σε όλους τους τομείς, ουδέποτε προσφέρονταν τόσες επιχειρηματικές ευκαιρίες όσες σήμερα. Ευκαιρίες που μάλιστα επεκτείνονται και πέραν των στενών ορίων των ελληνικών συνόρων με την βοήθεια της τεχνολογίας και ιδίως του διαδικτύου.

Θα μπορούσε κανείς να αραδιάσει χιλιάδες δραστηριότητες ικανές να εξασφαλίσουν στον καθένα ένα προσοδοφόρο και δημιουργικό επαγγελματικό μέλλον. Αρκεί μια περιήγηση στο διαδίκτυο για να αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο ο πλούτος των επιλογών και των δυνατοτήτων. Για παράδειγμα, θα εκπλαγεί κανείς με τον αριθμό και το εύρος των προϊόντων και υπηρεσιών που περιστρέφονται γύρω από τον δικό μας, τον ελληνικό πολιτισμό. 

Στον σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο χάρτη των επιχειρηματικών ευκαιριών όλοι μπορούν να βρουν αυτή ή αυτές που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες και τα προσόντα του. Είναι μέγας μύθος ο ισχυρισμός ότι η επιχειρηματικότητα απευθύνεται σε ολίγους και εκλεκτούς και δη στους κατέχοντες και στους καινοτόμους (λες και η καινοτομία δεν ήταν αυτονόητο ζητούμενο σε κάθε περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας). Ιδιαίτερα σήμερα που η επιχειρηματικότητα εν πολλοίς διδάσκεται.

Ακόμα και στην παρούσα οικονομική συγκυρία, όπου η καταστροφολογία και η εικόνα των "λουκέτων" στην αγορά δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις ή και φοβίες, η προοπτική ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας παραμένει ευνοϊκή. Αυτός που θα ριφθεί στον επιχειρηματικό στίβο με όλες τους τις δυνάμεις, είναι καταδικασμένος να επιτύχει.

Και για να μην χάνει πολύτιμο χρόνο, καλό θα είναι μην δίνει βάση στους βερμπαλισμούς των πολιτικών περί ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, διαγράφοντας εκ των προτέρων και κάθε ελπίδα συμπαράστασης εκ μέρους της ανύπαρκτης στον τομέα αυτό πολιτείας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved