ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Εμπιστευθείτε» την επιχείρησή σας στους φοιτητές του ΑLΒΑ (9/3/06)


Αθήνα 9.3.2006, 18:23
Αν θέλετε να πάρετε μια πάρετε μια επιστημονική γνώμη για την επιχείρησή σας «εμπιστευθείτε»
τους σπουδαστές και καθηγητές του ΑΛΒΑ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το Ακαδημαϊκό Έτος 2005-2006, το ALBA Graduate Business School καλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο του θεσμού των φοιτητικών πρακτικών εργασιών (Field Consulting Projects), που ομάδες φοιτητών του μονοετούς ακαδημαϊκού προγράμματος ALBA MBA αναλαμβάνουν να εκπονήσουν σε ομάδες.

Οι πρακτικές εργασίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του ALBA Graduate Business School, μιας και δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει. Η διάρκεια των εργασιών είναι περίπου τρεις μήνες (Ιούνιος μέχρι Αύγουστος), κατά τους οποίους οι ομάδες καλούνται να προσεγγίσουν συστηματικά και να επιλύσουν προβλήματα, υπό την καθοδήγηση ενός καθηγητή του ALBA και εκπροσώπων της εταιρίας. Με την ολοκλήρωσή τους, οι εργασίες παρουσιάζονται σε εκπροσώπους της εταιρίας και καθηγητές του ALBA, και κρίνονται με βάση το βαθμό ανταπόκρισης της πρότασης στις επιχειρηματικές απαιτήσεις και ανάγκες.

Από το 1993, που ξεκίνησε ο θεσμός των φοιτητικών πρακτικών εργασιών, μέχρι και σήμερα, έχουν εκπονηθεί συνολικά 141 πρακτικές εργασίες από ισάριθμες ομάδες φοιτητών του ΜΒΑ πλήρους φοίτησης, που ανατέθηκαν από 82 συνολικά επιχειρήσεις και οργανισμούς. Αξίζει να τονισθεί ότι μεταξύ των εταιρειών που ανέθεσαν Field Consulting Project σε φοιτητές του ALBA, συμπεριλαμβάνεται τράπεζες, εμπορικές επιχειρήσεις, ελληνικές πολυεθνικές επιχειρήσεις, καθώς και οργανισμοί με δραστηριότητες εκτός Ελλάδος.

Ο θεσμός των ALBA Field Consulting Projects έχει γίνει πλέον ευρύτερα γνωστός, με αποτέλεσμα το ALBA Graduate Business School να λαμβάνει κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό προτάσεων από επιχειρήσεις. Το επίπεδο των εκπονούμενων εργασιών είναι ιδιαίτερα υψηλό, όπως μαρτυρούν τα στελέχη των επιχειρήσεων που σε συνεργασία με τους καθηγητές του ALBA επιβλέπουν το έργο των φοιτητών. Είναι αξιοσημείωτο ότι συχνά τα στελέχη αυτά αποστέλλουν ευχαριστήριες επιστολές στο ALBA, στις οποίες υπογραμμίζουν τη χρησιμότητα των αποτελεσμάτων της εργασίας, την αποτελεσματικότητα της ομάδας φοιτητών και την άψογη συνεργασία μαζί της, καθώς και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου από τη μεριά των φοιτητών.

Η Επίκουρος Καθηγήτρια Επιχειρηματικότητας, Δρ. Σάρρα Δρακοπούλου-Dodd, που έχει το γενικό συντονισμό διαδικασίας υποβολής, επιλογής, και διεξαγωγής των εργασιών σημειώνει σχετικά ότι «o θεσμός των Field Consulting Projects είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όχι μόνο γιατί αποτελεί ουσιαστικά την έμπρακτη απόδειξη της φιλοσοφίας του ALBA Graduate Business School να συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, αλλά και επειδή μέσω του θεσμού αυτού τίθενται οι βάσεις για μακροπρόθεσμες συνεργασίες με την επιχειρηματική κοινότητα
».

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τις επιχειρήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 είναι η Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεσμό των Field Consulting Projects, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Δρ. Σάρρα Δρακοπούλου-Dodd (dodsarah@alba.edu.gr) ή την κα Ερατώ Παρασχάκη (eparasch@alba.edu.gr), Διοικητική Υπεύθυνη του προγράμματος ALBA ΜΒΑ, στα τηλ: 210 8964531-8.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved