ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σε διαβούλευση αγορανομική διάταξη για τη διακίνηση λαχανικών

 

Αθήνα 10.5.2011, 16:11

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται έως 19 Μαΐου 2011 στον δικτυακό τόπο www.opengov.gr σχέδιο αγορανομικής διάταξης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικό με τους κανόνες εμπορίας και διακίνησης νωπών οπωρολαχανικών.

Με την εν λόγω αγορανομική διάταξη τροποποιείται και συμπληρώνεται το άρθρο 67 του κεφαλαίου 3 της Α.Δ. 7/2009, ως ισχύει.

Συγκεκριμένα, αντικαθίστανται οι παράγραφοι 9 και 10 του ως άνω άρθρου με τίτλο «Ενδείξεις επί της συσκευασίας των εγχώριων νωπών οπωρολαχανικών» και «Ειδικότερες διατάξεις κατά τη διάθεση των ως άνω οπωρολαχανικών», αντίστοιχα, προκειμένου να προσαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Επίσης, η παράγραφος 13 της Α.Δ. 7/2009, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «Σχετικά με την ιχνηλασιμότητα των νωπών οπωρολαχανικών σε συνδυασμό με τον αριθμό παρτίδας παραγωγής τους» αριθμείται σε 12 και αντικαθίσταται, προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικό το σύστημα ιχνηλασιμότητας και να καταστεί πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος σε όλα τα στάδια εμπορίας και διακίνησης.

Επιπλέον, προστίθεται στο άρθρο 4 του Κεφαλαίου 1 της Α.Δ. 7/2009, ως ισχύει, νέα παράγραφος με την οποία εισάγεται η έννοια της μεσοσταθμικής τιμής κτήσης για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης που πραγματοποιούν εντός της ίδιας ημέρας περισσότερες από τρεις αγορές του ιδίου προϊόντος νωπών οπωρολαχανικών, ίδιας ποικιλίας και ποιότητας, αλλά διαφορετικής τιμής κτήσης αγοράς καθώς και η τήρηση κατάστασης αγορών ημέρας ανά είδος προϊόντος.

Μ’ αυτό τον τρόπο επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα υπολογισμού των εμπορικών κερδών που αντιμετωπίζουν οι ανωτέρω επιχειρήσεις.

Τέλος, καταργείται η απαγόρευση ανασυσκευασίας, που μέχρι σήμερα ισχύει κατά την εμπορία, διακίνηση και διάθεση νωπών οπωρολαχανικών.

To υπουργείο τονίζει ότι, αποσκοπώντας στην ευρύτερη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στη διαμόρφωση του σχεδίου, οι απόψεις, ιδέες και παρατηρήσεις που θα υποβληθούν κατά τη διαβούλευση θα συνεκτιμηθούν στην τελική διαμόρφωση αυτού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved