ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πέντε πρωτοβουλίες για τη λειτουργία της αγοράς

 

Αθήνα 4.6.2011, 17:04

Πέντε πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας για την λειτουργία της αγοράς, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Πρόκειται για:

1) Το άνοιγμα της αγοράς οπωροκηπευτικών και παιδικών τροφών στον πραγματικό, ελεύθερο ανταγωνισμό, καταργώντας όλα τα περιθώρια κέρδους που ισχύουν μέχρι σήμερα για τα συγκεκριμένα είδη.
2) Την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος ιχνηλασιμότητας για τα νωπά οπωροκηπευτικά, ώστε να υπάρχει πραγματικός έλεγχος για όλα τα προϊόντα από το χωράφι μέχρι το ράφι.
3) Την άρση σημαντικών διοικητικών βαρών από τις επιχειρήσεις, απλοποιώντας τη διαδικασία υποβολής τιμοκαταλόγων χονδρικής, και μειώνοντας τα σχετικά πρόστιμα.
4) Την απελευθέρωση και απλοποίηση των προωθητικών ενεργειών στα σούπερ μάρκετ, ώστε στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία ο τελικός καταναλωτής να επωφελείται αλλά και να προστατεύεται από τις προσφορές των μεγάλων προμηθευτικών και λιανεμπορικών επιχειρήσεων.
5) Από τις 2 Ιουλίου 2011, απελευθερώνεται η διάθεση του βρεφικού γάλακτος πρώτης ηλικίας και επιτρέπεται πλέον η πώλησή του σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης, κάτι που αναμένεται ότι θα μειώσει την τιμή τουλάχιστον κατά 20%.

Ο κ, Χρυσοχοϊδης, επισήμανε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και αποτελεσματικά τη λειτουργία της αγοράς. Ωστόσο, με τις παρεμβάσεις που γίνονται, θα σταματήσει μια διαδικασία που ταλαιπωρούσε εδώ και δεκαετίες τους επιχειρηματίες, λόγω της γραφειοκρατίας, «όπου αντί να πωλούνται προϊόντα, πωλούνται παραστατικά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Και όχι μόνο αυτό. Υπάρχει μια στρέβλωση με μια τεράστια φοροδιαφυγή, μια κλοπή του δημοσίου χρήματος που ανήκει στον ελληνικό λαό και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε περιθώριο να χαρίζουμε ή να δίνουμε τη δυνατότητα σε κανέναν να κλέβει φόρους».

«Αν δεν απαλλαγούμε άμεσα από ρυθμίσεις αναχρονιστικές, βαριές και γραφειοκρατικές, που περιορίζουν και στρεβλώνουν την οικονομική ελευθερία, πνίγουν την επιχειρηματική δημιουργικότητα και συνθλίβουν τη βούληση των επιχειρήσεων να επενδύσουν και να αναπτυχθούν, δεν θα καταφέρουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία και να οδηγηθούμε σταδιακά σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, πέρα και πάνω από αυτό της κρατικοδίαιτης και καχεκτικής επιχειρηματικότητας», τόνισε ο υπουργός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved