ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αξιόλογες προτάσεις στον διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας
 

 

Αθήνα 30.6.2011, 22:56

Αξιόλογες προτάσεις υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας με τίτλο: «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ και ο όμιλος Eurobank EFG τον Μάιο του 2010.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2010 είχαν εμπρόθεσμα υποβληθεί 295 υποψηφιότητες και στη φάση της γραπτής αξιολόγησης προκρίθηκαν 197 από αυτές. Προτάσεις υπέβαλλαν μεμονωμένοι ερευνητές, ερευνητικές ομάδες, ερευνητικά ιδρύματα της ημεδαπής, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παραγωγικά ή και ερευνητικά στην Ελλάδα.

Η διαδικασία της γραπτής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, την οποία συντονίζει και εποπτεύει το Επιστημονικό Συμβούλιο που αποτελείται από 11 διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες, ανέδειξε 21 υποψηφιότητες (εκ των οποίων δυο ισοψήφησαν), 10 για την κατηγορία της Εφαρμοσμένης Έρευνας και 11 για την κατηγορία της Καινοτομίας, οι οποίες συγκέντρωσαν την ψηλότερη βαθμολογία. Αυτές οι 21 υποψηφιότητες προκρίνονται στο επόμενο στάδιο του Διαγωνισμού, που θα ολοκληρωθεί με την προφορική εξέταση των υποψηφίων.

* Ακολουθούν οι προτάσεις που προκρίνονται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

 

Εφαρμοσμένη έρευνα
Αυτορυθμιζόμενος inverter για ανελκυστήρες με σύστημα απεγκλωβισμού, εταιρεία Ν. Μιχαλοδημητράκη-Π. Νεοφώτιστος Ο.Ε. Υπηρεσίες Έρευνας και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Νικόλαο Μιχαλοδημιτράκη.

Διαφανείς Ηλιακές Κυψελίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωτοβολταϊκά παράθυρα ενταγμένα στην αρχιτεκτονική κτιρίων, εταιρεία BRITE HELLAS A.E. και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Νικόλαο Κανόπουλο.

Λογισμικό προγραμματισμού επιχειρησιακών πόρων κατάλληλα σχεδιασμένο για την υποστήριξη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, εταιρεία Danaos Management Consultants SA και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Παναγιώτη Βαρελά.

Αποδόμηση ρύπων εσωτερικών χώρων, Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ Γεώργιο Κυριακίδη.

Ανάπτυξη Ελμυελίνης ως θεραπευτικό εμβόλιο στην ανοσοθεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, εταιρεία ELDRUG AE και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Ιωάννη Ματσούκα.

Ανάπτυξη Ελσαρτάνης για διαδερμική χορήγηση στην θεραπεία της υπέρτασης και των καρδιοαγγειακών ασθενειών, εταιρεία ELDRUG AE και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Μίνωα-Τιμόθεο Ματσούκα.

Απαγωγός κρουστικών υπερτάσεων, εταιρεία Raycap ΑΕ και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Πολίτη Ζαφείρη.

Ανάπτυξη εύκαμπτων οργανικών φωτοβολταϊκών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Στέργιο Λογοθετίδη.

Ελληνικού σχεδιασμού και Γερμανικής κατασκευής υπερελαστικό στεφανιαίο stent που αντικαθιστά το καθιερωμένο ‘μπαλονάκι, Πανεπιστήμιο Πατρών και Manchester University και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Κωνσταντίνο Αναγνωστόπουλο.

Μέθοδος ανίχνευσης άγνωστων μεταλλάξεων που προκαλούν πρόωρο τερματισμό της πρωτεϊνοσύνθεσης, Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Θεόδωρο Χριστόπουλο.

Καινοτομία
Παραγωγή βιοκαυσίμου 2ης γενιάς από μεταχειρισμένο τηγανέλαιο, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και με εκπρόσωπο ομάδας την κα. Μπεζεργιάννη Στέλλα.

Διάγνωση της οστεοπόρωσης με απλό, ανώδυνο και σύντομο τρόπο μέσω ειδικής συσκευής και μεθόδου, Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών, Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πάτρας και με εκπρόσωπο ομάδας την κα. Σοφία Παντελιού.

Σύστημα για γενετικές αναλύσεις και μοριακή διαγνωστική που διασφαλίζει ευρύτητα εφαρμογών, χαμηλό κόστος, μεγαλύτερη ταχύτητα-ακρίβεια, εταιρεία Micro2Gen και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Αλέξανδρο Μπλιώνα.

Νέου τύπου φίλτρο για βιολογική επεξεργασία πόσιμου νερού με υψηλή αποτελεσματικότητα και χαμηλό κόστος, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Δημήτριο Βαγενά.

Σύστημα που επιτρέπει την επίβλεψη σε συνεχή βάση της κινητικής κατάστασης ασθενών με νόσο Πάρκινσον με αποτέλεσμα την αποφυγή τακτών επισκέψεων του ασθενούς στην κλινική, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με εκπρόσωπο ομάδας των κ. Φωτιάδη Δημήτριο.

Παραγωγή αρχικής καλλιέργειας (μαγιάς) κατάλληλης για πολλαπλές εφαρμογές με πρώτη ύλη το τυρόγαλα (απόβλητο τυροκομείων), Τμήμα Χημείας του Πανεπιστήμιου Πάτρας και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Αθανάσιο Κουτίνα.

Ειδικό υλικό φίλτρου για την παρακράτηση αρσενικού από το πόσιμο νερό με χαμηλό κόστος και υψηλή αποτελεσματικότητα, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Μανασσή Μήτρακα.

Ανάπτυξη φαρμάκων σε μορφή λεπτού φίλμ (oral strip) για διευκόλυνση λήψης από ειδικές ομάδες ασθενών, εταιρεία Lavipharm Α.Ε.Β.Ε. και με εκπρόσωπο ομάδας των κ. Σπυρίδωνα Φωτεινό.

Φορητός καταγραφέας ηλεκτροκαρδιογραφήματος (Holter) που συνδυάζεται με ασύρματη μεταφορά καταγραφών και δυνατότητα παρακολούθησης της θέσης του φέροντος μέσω GPS, εταιρεία Χρήστος Κων. Κατσίγιαννης Α.Β.Ι. και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Χρήστο Κατσίγιαννη.

Από την "Τάξη του Μέλλοντος» στο "Σχολείου του Μέλλοντος", Εκπαιδευτήρια Δούκα, και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Κωνσταντίνο Δούκα.

Σχεδιασμός και ανάπτυξη καινοτόμων και ευφυών συσκευών άσκησης, ικανών να βελτιστοποιήσουν και να επισπεύσουν τη φυσική αποκατάσταση ασθενών που πάσχουν από μυοσκελετικά και κινητικά προβλήματα, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Αλέξανδρο Αστάρα.

Άλλες προτάσεις
Άλλες 92 προτάσεις έλαβαν τον ελάχιστο βαθμό που η προκήρυξη έθετε σαν προϋπόθεση πρόκρισης (θα τις βρείτε με τίτλους και σύντομη παρουσίαση στο συνημμένο αρχείο).

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Οι λοιπές 92 προτάσεις (αρχείο pdf 441 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved