ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στο 15,5% η απορρόφηση του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»

 

Αθήνα 1.7.2011, 12:52

Στο 15,5% (ή στα 167 εκατ. ευρώ) ανέρχεται η απορρόφηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το οποίο υποστηρίζει ότι υπερκαλύπτεται ο στόχος του α' εξαμήνου του 2011.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δαπάνες για την υλοποίηση έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών μέχρι σήμερα είναι αυξημένες. Μάλιστα, αν συμπεριληφθούν και οι εκχωρήσεις των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων η συνολική απορρόφηση φθάνει το 21,14%.

Ως προς το ποσοστό των ενταγμένων πράξεων, αναφέρεται ότι για το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» έχει ξεπεράσει το 50% του προϋπολογισμού του προγράμματος, ενώ συμπεριλαμβανομένων των εκχωρήσεων φθάνει το 63,31%, σε συνολικό προϋπολογισμό 1,58 δις ευρώ. Στόχος για το τέλος του 2011 αποτελεί η προσέγγιση ποσοστού εντάξεων της τάξης του 100% του συνολικού προϋπολογισμού.

"Η άμεση εκκίνηση των ενταγμένων έργων και η ταχεία κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αναμένεται να οδηγήσει σύντομα στην υλοποίηση σημαντικών ψηφιακών παρεμβάσεων που θα αναμορφώσουν το πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της χώρας και θα διευκολύνουν την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας", επισημαίνει το υπουργείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved