ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μέτρα για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης

 

Αθήνα 19.7.2011, 19:12

Άμεσες δράσεις για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης αποφασίσθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, που συγκάλεσε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. 

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε:
- Διάθεση 100 εκ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, σε προγράμματα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
- Κάλυψη του 70% των δαπανών που θα πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κατευθυνθούν σε νέα πεδία δραστηριότητας.
- Ένταξη στο ΕΤΕΑΝ των επιχειρήσεων που θα αξιοποιήσουν τις παραπάνω δράσεις ώστε να καλύψουν τις δανειακές τους ανάγκες με ευνοϊκό δανεισμό.
- Ενίσχυση των εργαζομένων, που εργάζονται κυρίως σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, με 8 εκ. ευρώ από το Αποθεματικό Απροβλέπτων για δράσεις κατάρτισης και επανακατάρτισης. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως επισήμανε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης, «στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός για την οικονομική ανάκαμψη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με αναπτυξιακές δράσεις που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της».

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων όλων των πλευρών, ο υπουργός επισήμανε την ανάγκη συγκρότησης μιας διαρκούς επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους και των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων και θα συνεργάζεται στενά με το ΥπΑΑΝ. Η επιτροπή, όπως τόνισε ο υπουργός, θα αναλάβει να διερευνήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Παράλληλα ενημέρωσε για την πρόθεση του υπουργείου να χρηματοδοτήσει τη ναυπήγηση μεσαίων πλοίων μέσω ΕΣΠΑ, η οποία θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία αλλά και στη διευκόλυνση των συγκοινωνιών στο Αιγαίο. Κλείνοντας, ο υπουργός ζήτησε να ενημερώσουν το υπουργείο μέχρι την Παρασκευή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τους εκπροσώπους τους που θα συμμετέχουν στην επιτροπή, ενώ έθεσε τα τέλη Αυγούστου ως χρονική προθεσμία για την κατάθεση ολοκληρωμένης κοινής πρότασης από το υπουργείο και την επιτροπή.

Εκτός από τον κ. Χρυσοχοΐδη, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης, η ειδική γραμματέας ΕΣΠΑ Γ. Ζεμπιλιάδου, οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά Δ. Καρύδης, Δ. Μανωλάκου, Γ. Νιώτης, Δ. Λιντζέρης, Γ. Τραγάκης, Π. Λαφαζάνης, οι δήμαρχοι Σαλαμίνας, Περάματος, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά. Παράλληλα, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Γ. Κασιμάτης, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved