ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πού ενδιαφέρονται να επενδύσουν οι Γερμανοί

 

Αθήνα 27.7.2011, 20:22

Η ενέργεια, ο τουρισμός, η διαχείριση απορριμμάτων, οι τηλεπικοινωνίες, υποδομές, καθώς και η ενίσχυση της ρευστότητας και η εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είναι οι επενδυτικοί τομείς στην Ελλάδα που κυρίως ενδιαφέρουν τη Γερμανία, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ.

Τα παραπάνω προέκυψαν έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον ομόλογό του κ. Ρέσλερ, με αφορμή τη συνδιάσκεψη 30 επιχειρηματικών συνδέσμων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με αντικείμενο την προώθηση γερμανικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στην τηλεφωνική συνομιλία, ο κ. Ρέσλερ ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη για το επενδυτικό ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας στη χώρα μας και τα πεδία της συνεργασίας που, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, αφορούν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, την προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων σε τομείς υψηλού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την ενεργό εμπλοκή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην χρηματοδότηση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, διαπίστωση που βρήκε σύμφωνο τον κ. Ρέσλερ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ήδη ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων και στελέχη της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων (KfW) εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής τεχνογνωσίας στην Ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας.

«Η σημερινή συνδιάσκεψη επιχειρηματικών συνδέσμων στο Βερολίνο υπό τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, κ. Ρέσλερ, αποδεικνύει ότι οικοδομείται βήμα προς βήμα με μεθοδικό, τρόπο μια ισχυρή Συμμαχία για την Ανάπτυξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: «η ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σ’ Ελλάδα και Γερμανία, υπό τη μορφή ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την ανάκαμψη, είναι στρατηγικής σημασίας, όχι μόνο για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, άλλα πρωτίστως για την οικοδόμηση ενός νέου υγιούς και βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης».

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, μετά από πρόσκληση του Έλληνα υπουργού, ο κ. Ρέσλερ δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφτεί την Ελλάδα μετά τις 15 Αυγούστου, φέρνοντας μαζί του αποστολή ειδικών εμπειρογνωμόνων και επιχειρηματιών με στόχο την περαιτέρω εξειδίκευση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved