ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ξεκίνησε η αξιολόγηση των πρώτων προτάσεων του νέου επενδυτικού νόμου

 

Αθήνα 28.7.2011, 20:41

Ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου, η αξιολόγηση των σχεδίων που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου 3908/2011.

Στον πρώτο κύκλο υποβολής και σε διάστημα ενός μήνα υποβλήθηκαν 143 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 726 εκ. ευρώ, οι οποίες -αν εγκριθούν- θα δημιουργήσουν 812 νέες θέσεις εργασίας. Από αυτές, 94 υποβλήθηκαν στις 13 Περιφέρειες της χώρας και οι υπόλοιπες 49 στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι προτάσεις αυτές ανατέθηκαν σε αξιολογητές μέσω του συστήματος. Η ανάθεση γίνεται με τυχαίο τρόπο σε 2 αξιολογητές, εκ των οποίων ο ένας είναι δημόσιος υπάλληλος και ο άλλος ιδιώτης ενώ κανείς δεν ανήκει στην ίδια περιφέρεια με αυτήν στην οποία προτείνεται να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο. Σε περίπτωση που η βαθμολογία των 2 αξιολογητών αποκλίνει άνω του 10%, τότε το σύστημα αυτομάτως αναθέτει την πρόταση σε τυχαίο τρίτο αξιολογητή, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος σφάλματος στη διαδικασία.

Με το πέρας της αξιολόγησης, το σύστημα κατατάσσει αυτόματα όλες τις προτάσεις βάσει της βαθμολογίας τους και εγκρίνονται προς υπαγωγή όσες έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία μεγαλύτερη του 70 (βάση) και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως όλες οι παρακάτω διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά βάσει τυποποιημένης διαδικασίας που ισχύει για όλη τη χώρα και διασφαλίζει ίση μεταχείριση προς όλους:
- Η αρχική υποβολή των προτάσεων από τους επενδυτές
- Η αξιολόγηση των προτάσεων
- Η επαναξιολόγηση σε περίπτωση απόκλισης των αξιολογητών ή ενστάσεων
- Η επικοινωνία (ανώνυμα) μεταξύ επενδυτών και αξιολογητών.

Παράλληλα, έχουν συσταθεί σε όλη την Ελλάδα 16 Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών που καθ’ όλη τη διάρκεια παρέχουν πληροφορίες και οδηγίες προς τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το επενδυτικό τους σχέδιο.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι για πρώτη φορά ο επενδυτής γνωρίζει από τη στιγμή της ηλεκτρονικής υποβολής εάν ο φάκελος του είναι πλήρης ή πρέπει να προσκομίσει συγκεκριμένα δικαιολογητικά στο διάστημα που προβλέπει ο νόμος. Συνεπώς δεν απαιτείται πλέον η διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης επιλεξιμότητας, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και την κατάργηση της διεπαφής του επενδυτή με όσους εμπλέκονται στην αξιολόγηση του σχεδίου.

Τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved