ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στα φωτοβολταϊκά οι πρώτες επενδύσεις fast track

 

Αθήνα 13.9.2011, 18:43

Την κατασκευή ή ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών και πάρκων αφορούν οι πρώτες τρεις πρώτες μεγάλες επενδύσεις που εντάχθηκαν στο Fast Track.

Στο πλαίσιο προσέλκυσης και υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων με αναπτυξιακές προοπτικές για τη χώρα, εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) η υπαγωγή στη νομοθεσία του fast track τριών επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά). Το συνολικό ύψος των επενδύσεων ανέρχεται στα 1.133.800.000 ευρώ και οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν υπολογίζονται στις 714 κατά την κατασκευή των έργων και στη συνέχεια κατά τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις αυτές αφορούν:
1. Την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 200MW  στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης στο  Νομό Κοζάνης. Η επένδυση γίνεται από την εταιρεία ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ ΕΝΑ Α.Ε. (μέτοχος με ποσοστό 100% είναι η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.), είναι συνολικού προϋπολογισμού 500 εκ € και αναμένεται να δημιουργήσει συνολικά 450 θέσεις εργασίας (350 κατά την περίοδο κατασκευής και 100 κατά την περίοδο λειτουργίας). Πρόκειται μάλιστα για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο που θα τεθεί σε λειτουργία διεθνώς.
2. Την ανάπτυξη 39 φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 131,2 ΜW σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Η επένδυση γίνεται από την εταιρία  Δ. ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ - Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών, είναι συνολικού προϋπολογισμού 301,6 εκ € και αναμένεται να δημιουργήσει συνολικά 210 θέσεις εργασίας.
3. Την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 126,82MW. Η επένδυση γίνεται από την εταιρεία ΣΙΛΣΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε (με βασικούς μετόχους τις εταιρείες Damko Energy Α.Ε και Διεθνής Κατασκευή ΑΤΤΝΕ), είναι συνολικού προϋπολογισμού 332,2 εκ € και αναμένεται να δημιουργήσει συνολικά 54 θέσεις εργασίας.

Tα τρία έργα είναι τα πρώτα που εγκρίνονται για υπαγωγή στη νομοθεσία περί fast track, και πρόκειται να διεκπεραιωθούν μέσα από γρήγορες διαδικασίες, με τη μέριμνα του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Invest in Greece και της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης: "Πρόκειται για επενδύσεις που θα έχουν ιδιαίτερα θετική επίδραση στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας, καθώς υπολογίζεται ότι θα προστεθούν συνολικά 458 MW από την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τα οφέλη για τη χώρα μας από τις επενδύσεις αυτές θα είναι πολλαπλασιαστικά, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και συνολικά για την Ελλάδα, από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και συνολικά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved