ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Περισσότερα χρήματα στην έρευνα θα "ρίξουν" οι ευρωπαίοι επιχειρηματίες

 

Αθήνα 17.10.2011, 15:03

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που πρωτοπορούν στις επενδύσεις για την έρευνα θα αυξήσουν περαιτέρω τις εν λόγω επενδύσεις κατά 5% ετησίως από το 2011 έως το 2013, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι επιχειρηματίες αποκαλύπτουν ότι, κατά μέσο όρο, το 27% των ετήσιων πωλήσεών τους προέρχεται από καινοτόμα προϊόντα, τα οποία διατέθηκαν στην αγορά κατά την τελευταία τριετία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η καινοτομία συμβάλλει στην εμπορική επιτυχία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι προβλέψεις για την αύξηση των επενδύσεών τους αποτελεί σημαντική θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι, το 2009, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είχαν μειώσει τις επενδύσεις τους σε ποσοστό 2,6%. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν αύξηση των επενδύσεών τους εντός της ΕΕ κατά 3% ετησίως την επόμενη τριετία. Παρόλο που ο ρυθμός είναι μικρότερος από την αναμενόμενη αύξηση των επενδύσεών τους σε άλλες περιοχές του κόσμου, οι εταιρείες εξακολουθούν να προβλέπουν ότι το 75% των επενδύσεών τους θα πραγματοποιηθούν στην ΕΕ. Αναμένουν ότι θα πραγματοποιήσουν τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις στις επενδύσεις τους στην Κίνα (25%), την Ιαπωνία (17%), σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (8%), στην Ινδία (8%) και στις ΗΠΑ και τον Καναδά (5%). Τα ονομαστικά ποσά των επενδύσεων για την έρευνα προβλέπεται να αυξηθούν κατά 2,2 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία στην ΕΕ και κατά 2,7 δισ. ευρώ εκτός της ΕΕ.

Τα στοιχεία που επηρεάζουν θετικά την καινοτομία είναι το έμπειρο προσωπικό, η δημόσια στήριξη με επιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα, καθώς και η συνεργασία με ερευνητικούς οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σημαντικός αρνητικός παράγοντας για τις επενδύσεις είναι οι δαπάνες επιβολής των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και ο χρόνος που απαιτείται για την διασφάλισή της.

Σύμφωνα με την Επίτροπο για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιστήμη Maire Geoghegan-Quinn, η έκθεση είναι ενθαρρυντική για την ευρωπαϊκή οικονομία, δεδομένου ότι η καινοτομία των επιχειρήσεων αποτελεί κινητήριο δύναμη για την αειφόρο ανάπτυξη και την απασχόληση. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως θα χρειαστεί περαιτέρω αύξηση του ρυθμού αύξησης των ιδιωτικών επενδύσεων στην έρευνα, τόσο από μεγάλες εταιρείες όσο και από μικρομεσαίες.

Η έρευνα
Η Έρευνα της ΕΕ για τις τάσεις επενδύσεων των επιχειρήσεων στην Έρευνα και Ανάπτυξη, διεξήχθη από το Κοινό Κέντρο Ερευνών και τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αφορά τις 1.000 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην έρευνα και τις αναμενόμενες επενδύσεις τους στο μέλλον. Στην έρευνα συμμετείχαν 205 εταιρείες, οι οποίες καλύπτουν επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ περίπου και αντιπροσωπεύουν σημαντικό μερίδιο των επενδύσεων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην έρευνα.

Η επόμενη έκδοση της ΕΕ για τις βιομηχανικές επενδύσεις στην έρευνα θα δημοσιευτεί τον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνει τις 1.000 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τις 1.000 επιχειρήσεις εκτός Ευρώπης με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην έρευνα.

* Η πλήρης έκθεση διατίθεται στη διεύθυνση: http://iri.jrc.es/reports.htm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved