ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ευκαιρίες συνεργασιών στον τομέα της γρήγορης εστίασης

 

Αθήνα 17.10.2011, 17:32

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών στον τομέα της γρήγορης εστίασης θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στη επιχειρηματική αποστολή κατά τη διάρκεια της έκθεσης Sandwich and Snack Show από 15 μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2012 στο Πάρισι. H επιχειρηματική αποστολή διοργανώνεται από το Δίκτυο "Πράξη", συντονιστή του Enterprise Europe Network - Hellas.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο κλάδος της γρήγορης εστίασης αποτελούσε ανέκαθεν πεδίο έντονου ανταγωνισμού, με τη δραστηριοποίηση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, σε διάφορα γευστικά πεδία. Αρχικά ο κλάδος της γρήγορης εστίασης συνδέθηκε με εστιατόρια «αμερικανικού τύπου», όπου το κυρίως προσφερόμενο μενού επικεντρώνονταν στο burger. Στη συνέχεια όμως, συνθήκες όπως η εντατικοποίηση του ρυθμού ζωής, ο περιορισμός του διαθέσιμου χρόνου για την παρασκευή φαγητού στο σπίτι, η αύξηση των μονομελών οικογενειών δημιούργησαν ζήτηση για μία διευρυμένη ποικιλία γεύσεων, προσφερόμενων μέσω της γρήγορης εστίασης, με την εισαγωγή των επιμέρους κατηγοριών pizza, snack/sandwich, έθνικ (παραδοσιακή ελληνική ή ξένη κουζίνα).

Παράλληλα, άλλοι λόγοι πέραν της κάλυψης αναγκών εστίασης ενίσχυσαν την προτίμηση των καταναλωτών προς τη γρήγορη εστίαση. Τα εστιατόρια γρήγορης εστίασης αποτελούν χώρο διασκέδασης ή σημείο συνάντησης για τις νεαρότερες ηλικίες, αλλά και σημείο εξυπηρέτησης για όλη την οικογένεια λόγω των κατάλληλα διαμορφωμένων για μικρά παιδιά χώρων φιλοξενίας και των προσφερόμενων παιδικών γευμάτων. Επιπλέον, ο κλάδος της γρήγορης εστίασης εμφανίζεται ελκυστικότερος έναντι άλλων προτάσεων εστίασης, λόγω των οικονομικότερων λύσεων που προσφέρει για την διατροφή και πλήττεται λιγότερο σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

H Έκθεση
Η έκθεση Sandwich & Snack Show είναι η σπουδαιότερη διεθνής έκθεση στη γρήγορη εστίαση, στο τομέα των sandwiches και των σνακ στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Παρίσι. Το 2010 είχε προσελκύσει περισσότερους από 300 εκθέτες καθώς και 10.000 επισκέπτες από όλο το κόσμο.

Η καινοτομία (τεχνολογική και μή) είναι ο κύριος πόλος έλξης των επισκεπτών, αφού η έκθεση παραδοσιακά αποτελεί πλατφόρμα παρουσίασης των πλέον καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε βιομηχανίες και καταστήματα γρήγορης εστίασης σύμφωνα με τις επικρατούσεις τάσεις του χώρου. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα επίσης να δουν από κοντά τεχνολογίες αιχμής (τεχνολογική καινοτομία) σε θέματα εξοπλισμού και μηχανημάτων για τη γρήγορη παραγωγή τροφίμων αλλά και να προσεγγίσουν θέματα οργάνωσης και προβολής προϊόντων και υπηρεσιών (μη τεχνολογική καινοτομία).

Oφέλη συμμετοχής
Οι συμμετέχοντες στην Έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα:
- Να προσεγγίσουν νέους πελάτες, να εντοπίσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους και
- Να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο.
- Να προωθήσουν τα προϊόοντα και τις υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει στο χώρο της γρήγορης εστίασης.

Το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στην Έκθεση.

Οι ενδιαφερόμενοι να προγραμματίσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους εταίρους της επιλογής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κ. Παναγιώτη Ιγνατιάδη, Δίκτυο "Πράξη" - Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, Ηράκλειο, Κρητη, τηλ.: 2810-391954, φαξ: 2810-391908, e-mail: ignatiadis@help-forward.gr.

* Για το κατάλογο με τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις - εκθέτες, πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved