ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 



 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Απόφαση για χορήγηση άδειας απλουστευμένης διαδικασίας εκτελωνισμού
 

 

Αθήνα 8.11.2011, 15:32

Τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας για τη διαδικασία απλουστευμένης διασάφησης και της διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο απ’ τον εισαγωγέα τόπο ρυθμίζει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (θα την βρείτε στα συνημμένα).

Με την απόφαση ρυθμίζονται επί μέρους διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις που αφορούν την έκδοση άδειας για τη διαδικασία της απλουστευμένης διασάφησης και άδειας για τη διαδικασία εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον εισαγωγέα τόπο, κατά το μέρος που αυτά, είτε δεν καθορίζονται ρητά από τις κοινοτικές διατάξεις, είτε εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα καθορίζονται:
1. Οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας για την υποβολή και αποδοχή αίτησης για την έκδοση άδειας χρήσης της διαδικασίας απλουστευμένης διασάφησης ή άδειας χρήσης της διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον εισαγωγέα τόπο, καθώς και για την αναστολή, τροποποίηση και ανάκλησή τους.
2. Οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας για τον έλεγχο και επανέλεγχο της τήρησης των απαιτούμενων προϋποθέσεων και κριτηρίων έκδοσης των παραπάνω αδειών απλουστευμένων διαδικασιών.
3. Η ανάθεση μέρους των ελέγχων που απαιτούνται κατά τη διαδικασία έκδοσης ή επαναξιολόγησης των αδειών απλουστευμένων διαδικασιών σε άλλες τελωνειακές αρχές διαφορετικές από την αρμόδια αρχή έκδοσης.
4. Τα έγγραφα και πιστοποιητικά που πρέπει να επισυνάπτονται στην αίτηση για την έκδοση άδειας απλουστευμένης διασάφησης και άδειας διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον εισαγωγέα τόπο.
5. Ειδικότερες προϋποθέσεις που απαιτούνται για ορισμένα εμπορεύματα που υπόκεινται σε απαγορεύσεις και περιορισμούς κατά την εισαγωγή, προκειμένου να ενταχθούν στις απλουστευμένες διαδικασίες, καθώς και εξαιρέσεις εμπορευμάτων από την εφαρμογή απλουστευμένων διαδικασιών.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την απόφαση.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η απόφαση (αρχείο pdf 136 kb)

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved