ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

 

Αθήνα 20.4.2012, 18:56

Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης προκηρύσσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, το σύγχρονο, καινοτόμο και βιοκλιματικό Σχολείο θα καλύψει τις ανάγκες του διεθνούς οργανισμού ENISA (European Network and Information Security Agency), ο οποίος εδρεύει στο Ηράκλειο από το 2005. Η αρχιτεκτονική σύνθεση του νέου Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την πολυπολιτισμική διάσταση των μαθητών, να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, να ενσωματώνει τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, να προωθεί τη χρήση ανανεώσιμών πηγών ενέργειας και να προωθεί σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο, καθώς και ομάδες άλλων ειδικοτήτων που έχουν ως Εκπρόσωπο - Υπεύθυνο Ομάδας αρχιτέκτονα. Η συμμετοχή θα είναι ανώνυμη. Η γλώσσα του διαγωνισμού είναι τα αγγλικά. Το κόστος εγγραφής στο διαγωνισμό είναι 100€.

Κριτική Επιτροπή και Βραβεία
Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη: Ελισάβετ Απλακίδου (αρχιτέκτων, εκπρόσωπος της ΟΣΚ ΑΕ), Ben Nakamura (αρχιτέκτων, Ιαπωνία, εκπρόσωπος της UIA), Νίκος Φιντικάκης (αρχιτέκτων, εκπρόσωπος του ΤΕΕ), Ελένη Μάντζιου (αρχιτέκτων, εκπρόσωπος του ΕΜΠ), Όλγα Παππά (αρχιτέκτων, εκπρόσωπος του ΣΑΔΑΣ), Angela Brady (αρχιτέκτων, Μεγάλη Βρετανία, πρόεδρος της RIBA), Alastair Blyth (αρχιτέκτων, Μεγάλη Βρετανία, εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ), Peter Droege (αρχιτέκτων, Αυστραλία) και Françoise-Hélène Jourda (αρχιτέκτων, Γαλλία).

Η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει τρία βραβεία και δύο εύφημες μνείες, στα οποία αντιστοιχούν οι παρακάτω αμοιβές: 1ο βραβείο 30.000€, 2ο βραβείο 20.000€, 3ο βραβείο 10.000€, δύο εύφημες μνείες από 5.000€ η κάθε μία.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.seeh-competition.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved