ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παγκόσμια ημέρα διανοητικής ιδιοκτησίας


Αθήνα 25.4.2012, 18:12

Η 26η Απριλίου εορτάζεται από το 2000 ως η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, υπενθυμίζει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Εευρεσιτεχνίες, βιομηχανικά σχέδια, εμπορικά σήματα, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα και άλλα πνευματικά δημιουργήματα αναγνωρίζονται για τη συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη.

"Την ημέρα αυτή μας δίνεται η ευκαιρία να εορτάσουμε την ανθρώπινη δημιουργικότητα και καινοτόμο σκέψη, καθώς επίσης και τα δικαιώματα που τις προστατεύουν, μετατρέποντάς τις σε πολύτιμη κινητήριο δύναμη για την παγκόσμια κοινωνία. Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), ορίζει ένα ιδιαίτερο θέμα στο οποίο αφιερώνεται η ημέρα. Αυτή τη χρονιά, εορτάζουμε τους διορατικούς καινοτόμους. Πίσω από κάθε μεγάλη καινοτομία, τεχνολογική ή καλλιτεχνική, υπάρχει μια πραγματική ιστορία, η οποία οδηγείται από την περιέργεια, οξυδέρκεια, γνώση και αποφασιστικότητα κάποιας σημαντικής προσωπικότητας, που το έργο της μας ανοίγει νέους ορίζοντες και έχει τεράστια επίδραση στη ζωή μας. Ο κατάλογος των διορατικών καινοτόμων είναι τεράστιος. Περιλαμβάνει εφευρέτες επιστήμονες, καλλιτέχνες που μεταμόρφωσαν τον τρόπο που ζούμε, που βλέπουμε και ακούμε, στην καθημερινή μας ζωή : Marie Curie, Αδερφοί Wright, Louis Pasteur, Steve Jobs, Zaha Hadid, Picasso, Neruda, Bob Dylan, είναι ένα απειροελάχιστο μόνο δείγμα".

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: "Είμαστε εξαρτημένοι από την καινοτομία για να προχωρήσουμε και να μη μένουμε στάσιμοι ως ανθρωπότητα. Γι αυτό, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους νέους να συμμετέχουν στον κόσμο της διανοητικής ιδιοκτησίας, ο οποίος εξ ορισμού οδηγεί στην αλλαγή, στα νέα επιτεύγματα. Θα πρέπει να προσβλέπουμε  στη διανοητική ιδιοκτησία που είναι ο δυναμικός μηχανισμός στον οποίο απευθύνονται όλες οι προκλήσεις για ένα καλύτερο μέλλον".


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved