ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δεν αξιοποιούμε ούτε το ταμείο του προγράμματος Μedia

 

Αθήνα 3.7.2012, 19:40

Σημαντικές ευκαιρίες στήριξης του οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα, μέσω του ταμείου εγγυοδοσίας παραγωγών, στο πλαίσιο του προγράμματος MEDIA (MPGF), διαβλέπει η Επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Α. Βασιλείου, απαντώντας σε ερώτημα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου σχετικά με την δυνατότητα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην χώρα μας.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως το ταμείο χρησιμοποιείται για την εγγυοδοσία των δανείων (ή μέρους αυτών) που χορηγούνται από τις τοπικές τράπεζες στους παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών, ενώ σύμφωνα με τον στόχο του προγράμματος MEDIA, προβλέπεται ότι το ταμείο θα αποδεσμεύσει 126 εκατομμύρια ευρώ για δάνεια υπέρ του οπτικοακουστικού τομέα κατά την τετραετή περίοδο εφαρμογής του (2010-2013). Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή, ο Έλληνας ευρωβουλευτής θέλησε να πληροφορηθεί αν η ελληνική – ιδίως κινηματογραφική - βιομηχανία έχει αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ταμείο. Απαντώντας, η κύπρια Επίτροπος σημείωσε ότι μέχρι σήμερα καμία ελληνική ΜΜΕ δεν έχει ζητήσει εγγυοδοσία δανείου στο πλαίσιο του εν λόγω ταμείου.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Είναι σαφές ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσφέρονται πολλές σημαντικές και -δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό- αναξιοποίητες ευκαιρίες για την στήριξη και ανάπτυξη του ελληνικού οπτικοακουστικού τομέα. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, κάνοντας χρήση των εργαλείων αυτών, μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, μπορούν να φέρουν ανάπτυξη, σε έναν τομέα που άλλωστε η χώρα μας κατέχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved