ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τρεις παρεμβάσεις στην αγορά

 

Αθήνα 18.7.2012, 19:04

Τρεις άμεσες παρεμβάσεις στην αγορά, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπισθούν χρόνια προβλήματα και να βελτιωθεί το κλίμα ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν το παρεμπόριο, για το οποίο θα υπάρξει συντονισμός με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα (open malls) και την προβολή δωρεάν διαφημιστικών μηνυμάτων από τα τηλεοπτικά κανάλια για θέματα αγοράς και καταναλωτή.

«Δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει χρήματα να  μοιράσει, θα πρέπει τουλάχιστον να αξιοποιήσει τους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να βοηθήσει την αγορά, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος αναγνώρισε ότι το μείζον πρόβλημα της αγοράς είναι η ρευστότητα. "Οι τράπεζες επηρεάζουν αρνητικά τις επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις αρνητικά τις τράπεζες και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος ο οποίος θα αντιμετωπισθεί μόνο εάν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και με την επιστροφή όπως επιδιώκουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, των χρημάτων που οφείλει το Δημόσιο στις ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα πρέπει να προχωρήσουν η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και το ΕΤΕΑΝ. Πράγματα για τα οποία έχουμε μιλήσει και τα οποία είναι ζητήματα απόλυτης προτεραιότητος", ανέφερε.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved