ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αποφάσισαν αξιοποίηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ για Πληροφορική και Επικοινωνίες

 

Αθήνα 19.9.2012, 19:22

Σχεδόν ένα χρόνο πριν από τη λήξη του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε με το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας με θέμα τη "βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ για τους κλάδους Πληροφορικής και Επικοινωνιών".

Σύμφωνα με το υπουργείο, στη συνάντηση συζητήθηκαν:
- Η πρόοδος του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ για την Ψηφιακή Σύγκλιση, για το οποίο συμφωνήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες ωρίμανσης όσο το δυνατόν περισσότερων έργων. Στόχος του υπουργείου, στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, είναι να γίνει η μικρότερη δυνατή περικοπή κονδυλίων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εμφανίζει χαμηλά ποσοστά απορρόφησης.
- Η συμβολή του ΣΕΠΕ με προτάσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020). Βάσει των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην περίοδο 2014-2010 θα δοθεί μεγάλη έμφαση σε επενδύσεις στους τομείς Έρευνας – Τεχνολογίας, Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής κλπ.
- Οι προτεραιότητες του υπουργείου για τη  διαμόρφωση «Εθνικής Ευρυζωνικής Στρατηγικής» σε δύο άξονες, τις «προηγμένες ευρυζωνικές υποδομές» και τις «καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες» («Fiber-to-the-Home», διασύνδεση των αγροτικών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, με χρήση όλων των δυνατών διαθέσιμων ευρυζωνικών τεχνολογιών, κ.α.), βάσει όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε τέλος η δημιουργία μόνιμης μικτής ομάδας εργασίας μεταξύ υπουργείου και ΣΕΠΕ για τα τρέχοντα θέματα του κλάδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved