ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
iForest: Πλατφόρμα e-learning για επιχειρήσεις του δασικού κλάδου

 

Αθήνα 3.10.2012, 14:04

Ολοκληρώθηκε το έργο iForest, μια πλατφόρμα e-learning που απευθύνεται στις επιχειρήσεις του δασικού κλάδου και αφορά την υποστήριξη της διαχείρισης της καινοτομίας σε προϊόντα, διεργασίες και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), η πλατφόρμα αυτή έχει αναλυθεί και αξιολογηθεί από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε κάθε μία από τις χώρες που συμμετείχαν στο έργο.που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Στην Ελλάδα, δύο εξωτερικοί εμπειρογνώμονες συμμετείχαν στην επιτροπή και αξιολόγησαν τα παραδοτέα του έργου, παρέχοντας μια ευρύτερη αξιολόγηση σύμφωνα με την εμπειρία και τη τεχνογνωσία τους στα ακόλουθα πεδία: Διαχείριση της Γνώσης, Διαχείριση της Καινοτομίας, Εκπαίδευση και Μάνατζμεντ.

Η επιτροπή κατέληξε σε θετική αξιολόγηση του έργου, λόγω της σημασίας και της χρησιμότητάς του για τον κλάδο, προκειμένου να ενσωματωθεί η καινοτομία στη διοίκηση της επιχείρησης, βελτιώνοντας τις γνώσεις και τις ικανότητες των εργαζομένων.

Όλες οι πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στο www.iforest.eu. Η ΕΕΔΕ ενθαρρύνει την επίσκεψη στην εκπαιδευτική πλατφόρμα iForest, για να βοηθήσει στη βελτίωση της διαχείρισης της καινοτομίας στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ΕΕΔΕ, στον κ. Γιάννη Καλύβα: koinotika@eede.gr ή/και στον κ. Χρήστο Ρακοβίτη:  euprojects@eede.gr, τηλ.: 210-2112000.

Το iForest
Το έργο IForest προωθεί τη συνεργασία, την ανταγωνιστικότητα και τη διεθνοποίηση. Πρόκειται για ένα έργο Μεταφοράς καινοτομίας (ΤΟΙ) το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος της δια βίου μάθησης Leonardo da Vinci.

Το έργο άρχισε την 1η Οκτωβρίου 2010 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 με ανάδοχο φορέα την Asemfo και συντονιστή την ASIMAG (Ισπανία). Υλοποιήθηκε με τη συνεργασία εταίρων από άλλες τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Το Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας - Korona doo (Σλοβενία), το Πανεπιστήμιο της Primorska - Σχολή Διοίκησης Κόπερ (Σλοβενία), την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων – ΕΕΔΕ (Ελλάδα), τον Οργανισμό Περιφερειακής Ανάπτυξης με το Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (Βουλγαρία), και την Telematika (Γερμανία). Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας επίσης υποστηρίχθηκε από την CEETTAR (Αγροτική Ευρωπαϊκή Οργάνωση). Σκοπός του έργου iForest ήταν η μεταφορά των αποτελεσμάτων του έργου iModel, το οποίο αναπτύχθηκε στη Σλοβενία και ολοκληρώθηκε το 2007 στοχεύοντας στη στήριξη της καινοτομίας στον τομέα της επεξεργασίας ξύλου.

Η ΕΕΔΕ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ιδρύθηκε το 1962. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει τη διάδοση, ανάπτυξη και προβολή των αρχών, των μεθόδων και της πρακτικής του σύγχρονου management.

Τα μέλη της είναι νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και φυσικά πρόσωπα ανώτατα και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίων και φοιτητές.

Στο πλαίσιο της ΕΕΔΕ λειτουργούν πέντε Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται το καθένα σε εξειδικευμένες λειτουργίες του management και τέσσερις τομείς που ασχολούνται με γενικότερα θέματα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος: Το Ελληνικό Ινστιτούτο Marketing (ΕΙΜ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ), o Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ), ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) και ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ).

Σήμερα η ΕΕΔΕ συγκαταλέγεται στα πέντε μεγαλύτερα Management Associations παγκοσμίως σε επίπεδο Μελών και Έργου. Έχει εκπαιδεύσει, κατά τη διάρκεια των 50 χρόνων λειτουργίας της, περισσότερα από 400.000 στελέχη, έχει προσφέρει περισσότερες από 800.000 ώρες εκπαίδευσης μέσα από 16.700 εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ το Μεταπτυχιακό της πρόγραμμα πραγματοποιείται σε 23 πόλεις της χώρας και έχει περίπου 3.800 αποφοίτους.

Τελικός στόχος της ΕΕΔΕ είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από την ανάπτυξη των ανθρώπων τους καθώς και η προσφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σύγχρονων ποιοτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved