ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με Επίτροπο της ΕΕ

 

Αθήνα 13.11.2012, 19:42

Η πορεία απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων το 2012, οι εξελίξεις στην υλοποίηση των έργων προτεραιότητας και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπτυξη Κωστής Χατζηδάκης με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn.

Στη συνάντηση ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα έχει θετικά αποτελέσματα ως προς τον στόχο απορρόφησης κονδυλίων ύψους 3,7 δις. ευρώ που έχει τεθεί για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής προκειμένου, και να ενισχυθεί η προσπάθεια για περιορισμό της ύφεσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε από την πλευρά του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων με τον ορισμό συντονιστών σε έργα και προγράμματα που παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε επίσης τον Επίτροπο για τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την απεμπλοκή των κονδυλίων του ΕΤΕΑΝ, που ανακοινώθηκαν χθες.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Hahn συμφώνησαν εξάλλου στην ανάγκη:
- Να προχωρήσουν το συντομότερο τα προγράμματα εγγυήσεων και χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
- Να επιταχυνθεί από τις Περιφέρειες η υλοποίηση έργων στον τομέα του Τουρισμού, που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Ο κ. Χατζηδάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, προκειμένου να συμμετάσχουν στην συζήτηση που διοργανώνεται από τους «Φίλους της Συνοχής» για το Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014-2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved