ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μέτρα για το ιχθυεμπόριο

 

Αθήνα 14.11.2012, 19:33

Με στόχο πιό ανταγωνιστικό ιχθυεμπόριο και πιό φθηνές τιμές για τον καταναλωτή, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών) αποφάσισε σήμερα τα παρακάτω μέτρα.

1. Να μειωθούν από 1 Ιανουαρίου 2013 κατά 10 % τα μισθώματα (γραφεία) των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα υποκαταστήματα των ιχθυοσκαλών του ΟΚΑΑ ΑΕ, των εμπορικών καταστημάτων, των κυλικείων, των εστιατορίων.
2. Να υπογραφούν συμβάσεις στα πρότυπα των εμπορικών μισθώσεων των κεντρικών αγορών που μεταξύ των άλλων παρέχουν 12ετή διάρκεια μίσθωσης.
3. Να μην επιβληθούν αυξήσεις στα μισθώματα για τις ανωτέρω επιχειρήσεις για το έτος 2013 - 2014 (για όλες τις ιχθυόσκαλες).
4. Να υπάρξει, πέραν των όσων αναφέρονται στην παράγραφο 1, επιπλέον έκπτωση 5% (άρα συνολική έκπτωση 15%) στην περίπτωση προεξοφλήσεως έξη μηνιαίων μισθωμάτων, από τις ιχθυεμπορικές και ιχθυοπαραγωγικές επιχειρήσεις και 8% (άρα συνολική έκπτωση 18%) για τα κυλικεία και παγοποιεία.
5. Να υπάρχει δυνατότητα καταβολής των ενοικίων και των τελών μέσω πιστωτικών καρτών.
6. Να απαλλαγούν από καταβολή μισθωμάτων για τρεις μήνες όσες επιχειρήσεις αποφασίσουν να μεταφέρουν την έδρα των επιχειρήσεων τους εντός των ιχθυοσκαλών.
7. Να παρέχεται δωρεάν λογισμικό στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ιχθυοσκαλών.
8. Να υπάρξει εισήγηση προς τα αρμόδια υπουργεία για μείωση του ποσοστού ειδικών τελών από 2% σε 1%. Το μέτρο θα αφορά σε όσες επιχειρήσεις δεχτούν την μηχανογράφηση των εμπορικών δραστηριοτήτων τους. Συγχρόνως θα προβλεφθεί αύξηση στο 3% για όσες το αρνηθούν.
9. Να αναπτυχθούν υποδομές για την οργάνωση και λειτουργία του μηχανισμού είσπραξης των εσόδων των επιχειρήσεων.
10. Να λειτουργήσουν αμέσως μηχανήματα ΑΤΜ σε πρώτη φάση. Αργότερα, να λειτουργήσουν υποκαταστήματα τραπεζών για τα υποκαταστήματα των ιχθυοσκαλών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
11. Να εκσυγχρονιστούν αμέσως οι εγκαταστάσεις σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα και Χαλκίδα, όπου έχουν ήδη καταγραφεί οι τεχνικές ανάγκες και προχωρούν οι αντίστοιχες τεχνικές συμβάσεις.

Ιχθυόσκαλα
Ειδικότερα για την ιχθυόσκαλα Πειραιά αποφασίστηκε:
1. Η προμήθεια ενός τροχήλατου ψυκτικού θαλάμου για την κάλυψη των αναγκών των συναλλασσόμενων στην ιχθυόσκαλα Πειραιά, συνολικής επιφάνειας 50 τ.μ., προϋπολογισμού € 30.000,00
2. Η άμεση αποπεράτωση των ήδη εγκεκριμένων εργασιών.
3. Η άμεση τοποθέτηση μονάδων ψύξης στο χώρο αιθούσης δημοπρασιών.
4. Η υλοποίηση σειράς τεχνικών παρεμβάσεων (φωτισμός κ.λπ.) για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

"Τα μέτρα δίνουν λύση σε σειρά προβλημάτων", δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. "Παράλληλα αναβαθμίζεται η λειτουργία των ιχθυοσκαλών όλης της χώρας. Μετά από αυτά, πιστεύουμε ότι και η πλευρά του ιχθυεμπορίου θα ανταποκριθεί θετικά, μειώνοντας τις τελικές τιμές και προσφέροντας στον καταναλωτή φθηνότερα προϊόντα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved