ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ομάδα JASPERS για επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

 

Αθήνα 2.12.2012, 20:13

Συνεργασία με την ομάδα JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση του ΕΣΠΑ και να προετοιμασθεί το έδαφος για τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020), η οποία θα έχει ριζικά διαφοροποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, έχει ξεκινήσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της ομάδας του JASPERS επισκέφθηκαν την Αθήνα στις 29-30 Νοεμβρίου και συναντήθηκαν με φορείς και διαχειριστικές αρχές του ΕΣΠΑ. Στις συναντήσεις εξετάσθηκαν οι δυνατότητες συνδρομής του JASPERS κατ’ αρχήν σε έργα των τομέων τεχνολογιών πληροφορικής, μεταφορών και περιβάλλοντος.
 
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διμερείς επαφές με στόχο την κατάρτιση ενός προγράμματος δράσης συνεργασίας το οποίο θα μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα (από τις αρχές του 2013). Η ενεργοποίηση του JASPERS στην Ελλάδα δεν επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο καθώς το κόστος καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .
 
Το JASPERS είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή τεχνικής βοήθειας σε χώρες της ΕΕ για την προετοιμασία μεγάλων έργων που συγχρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση περιφερειακής πολιτικής, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και τη Γερμανική Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved