ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τη χρηματοδότηση δύο έργων ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Αθήνα 18.12.2012, 16:23

Τη χρηματοδότηση των έργων για τη διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς στο Ίλιον Αττικής και την αποπεράτωση του οδικού άξονα Βέροια - Νάουσα - Σκύδρα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικότερα:
- Η διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς από πλατεία Ιλίου έως συμβολή αγωγού Ευπυρίδων είναι έργο προϋπολογισμού 84 εκατ. ευρώ από τα οποία 71,4 εκατ. θα προέλθουν από το Ταμείο Συνοχής. Αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα των Δήμων Ιλίου και Καματερού και αποτελεί προαπαιτούμενο για την επίλυση των προβλημάτων από πλημμύρες στην περιοχή του ρέματος Φυλής του Δήμου Φυλής (Άνω Λιόσια και Ζεφύρι), καθώς και στην περιοχή του Δήμου Αχαρνών.
- Η αποπεράτωση του οδικού άξονας Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα είναι έργο προϋπολογισμού 19.250.000 ευρώ. Αφορά την ολοκλήρωση του τμήματος Πατρίδα – Νάουσα, μήκους 7,7 χλμ. και θα αποτελέσει τη σύνδεση των νομών Ημαθίας και Πέλλας με την Εγνατία χωρίς καταβολή διοδίων. Η Κοινοτική συνδρομή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης φθάνει στα 16,3 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα 181 συγχρηματοδοτούμενα έργα προτεραιότητας.

Έργο στην Αιτωλοακαρνανία
Εν τω μεταξύ, ξεκινάει στις αρχές του 2013 η Β΄φάση του διαγωνισμού για τη μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά  τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας με τις οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν υποψήφιοι κατά της απόφασης προεπιλογής.

Κατά την Α' Φάση του διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας», που θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), έχουν προεπιλεγεί τρείς υποψήφιοι.

Αντικείμενο του έργου είναι μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνολική ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων εκτιμάται σε 110.000 τόνους, ενώ το έργο προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθεί και από κοινοτικούς πόρους. Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί για σύμπραξη διάρκειας 27 ετών, με βασικό κριτήριο το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα συνεχιστεί με την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα επιτρέπει όλες τις δόκιμες τεχνολογίες οι οποίες καλύπτουν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved