ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σχέδιο ΕΕ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

 

Αθήνα 9.1.2013, 23:44

Σχέδιο για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας με ειδικά μέτρα για τη στήριξη νέων επιχειρηματιών που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες όπως οι νέοι, οι γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, οι μετανάστες και οι άνεργοι, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σχέδιο, που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο επιτρόπος Α. Ταγιάνι, κινείται γύρω από τους ακόλουθους έξι βασικούς άξονες: Πρόσβαση στη χρηματοδότηση, υποστήριξη στις κρίσιμες φάσεις του επιχειρηματικού κύκλου ζωής, αξιοποίηση των νέων ευκαιριών που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία, απλούστερη διαδικασία μεταβίβασης της ιδιοκτησίας μιας επιχείρησης, δεύτερη ευκαιρία μετά την πτώχευση για τους έντιμους επιχειρηματίες, απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών.

Αναλυτικά:

- Πρόσβαση στη χρηματοδότηση: Προτείνεται η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής αγοράς για μικροχρηματοδοτήσεις καθώς και απλούστευση των φορολογικών δομών ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις ΜΜΕ να αντλούν κεφάλαια μέσω άμεσων ιδιωτικών επενδύσεων, όπως μίνι-ομόλογα, διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση –crowd funding, επιχειρηματικοί άγγελοι.

-Υποστήριξη κατά τις κρίσιμες φάσεις του επιχειρηματικού κύκλου ζωής: Σήμερα περίπου το 50% των επιχειρήσεων αποτυγχάνουν κατά τα πρώτα πέντε χρόνια. Τα κράτη-μέλη πρέπει να διαθέσουν περισσότερους πόρους για να βοηθήσουν τις νέες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν αυτή την κρίσιμη περίοδο, όπως η διαχείριση της κατάρτισης, καθοδήγηση σχετικά με την έρευνα και την ανάπτυξη, και τη δικτύωση με ομότιμα δίκτυα, με δυνητικούς προμηθευτές και με πελάτες.

-Ενεργοποίηση των νέων επιχειρηματικών ευκαιριών που προσφέρει η ψηφιακή εποχή: Οι ΜΜΕ αναπτύσσονται δύο έως τρεις φορές πιο γρήγορα όταν αξιοποιούν τις τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών –ΤΠΕ. Η ενίσχυση της υποστήριξης για διαδικτυακές νέες εταιρείες και η βελτίωση των δεξιοτήτων μπορούν να βοηθήσουν τόσο επιχειρηματίες του διαδικτύου όσο και τις πιο παραδοσιακές επιχειρήσεις.

-Ευκολότερη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας μιας επιχείρησης: Κάθε χρόνο περίπου 450.000 επιχειρήσεις με 2 εκατομμύρια εργαζομένους μεταβιβάζονται σε νέους ιδιοκτήτες σε όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 150.000 εταιρειών με 600.000 θέσεις εργασίας. Η Επιτροπή προτείνει τη διεύρυνση των αγορών για επιχειρήσεις και την εξάλειψη των φραγμών στις διασυνοριακές μεταβιβάσεις επιχειρήσεων.

-Δεύτερη ευκαιρία μετά την πτώχευση για τους έντιμους επιχειρηματίες: Η συντριπτική πλειονότητα (96%) των πτωχεύσεων οφείλεται σε καθυστερημένες πληρωμές και άλλα πρακτικά προβλήματα. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις «δεύτερης ευκαιρίας» είναι πιο επιτυχημένες, γι' αυτό η Επιτροπή προτείνει να μη γίνεται πλέον εστίαση στις εκκαθαρίσεις αλλά να προσφέρεται βοήθεια στις επιχειρήσεις ώστε να ξεπερνούν τις οικονομικές τους δυσκολίες.

- Απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών: Σταθερή προσπάθεια για τη μείωση του κανονιστικού φόρτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved