ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στροφή των ελλήνων στην επιχειρηματικότητα;

 

Αθήνα 9.1.2012, 23:47

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες οι έλληνες δείχνουν να γυρίζουν την πλάτη στην υπαλληλική σχέση και σε ποσοστό 50% να προσβλέπουν στη δημιουργία δικής τους επιχείρησης, αν πιστέψουμε τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρόμετρου

Πρόκειται για αυξητική τάση που έρχεται σε αντίθεση με όσα παρατηρούνται στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η οικονομική κρίση και οι περιορισμένες επιχειρηματικές προοπτικές δείχνουν μείωση του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν να έχουν δική τους επιχείρηση, από 45% σε 37% το 2012 σε σχέση με το 2009.

Ωστόσο, στην ΕΕ την πρωτιά της επιχειρηματικής... ευφορίας δεν την κατέχουν οι έλληνες αλλά οι Λιθουανοί, με ποσοστό 58%, και ακολουθούν οι Πορτογάλοι, οι Ρουμάνοι, οι Λετονοί και οι Βούλγαροι, με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 48- 49%. Αντίθετα, ελάχιστα δημοφιλής είναι η επιχειρηματικότητα και η αυτοαπασχόληση σε 18 από τις 27 χώρες, όπου η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι προτιμά την υπαλληλική σχέση και μάλιστα σε ποσοστά άνω του 70%! Συγκεκριμένα, στη Σουηδία 78%, στη Φιλανδία 76%, και στις Δανία και Σλοβενία 72%!

Ως προς τους ανασταλτικούς παράγοντες στην προσπάθεια για επιχειρηματική δραστηριότητα, η πλειονότητα των ευρωπαίων (43% των ερωτηθέντων) δηλώνει τον κίνδυνο πτώχευσης, ενώ οι έλληνες την έλλειψη πόρων, σε ποσοστό 96%, και την ελλειπή ενημέρωση, σε ποσοστό 77%.

Στον υπόλοιπο κόσμο "τρελαμένοι" με την αυτοαπασχόληση δηλώνουν οι Τούρκοι (82%) και οι Βραζιλιάνοι (63%).

* Μεταφερθείτε στην έρευνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved