ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εκδήλωση για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών

 

Αθήνα 26.2.2013

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas, του μεγαλύτερου δικτύου της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, προσκαλεί εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών, σε διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β Networking Event) στις 12 Μαρτίου, στην Αθήνα (εγκαταστάσεις ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος").

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Antonio Tajani  και του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η εκδήλωση, η οποία υποστηρίζεται από το Enterprise Europe Network – Hellas, αποσκοπεί στην προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στον ευρωπαϊκό χώρο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαφές με δυνητικούς συνεργάτες από το εξωτερικό, να προσεγγίσουν νέους πελάτες/προμηθευτές, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα με στόχο την αξιοποίησή τους. Aξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 370 επιχειρήσεις και ερευνητικοί οργανισμοί από 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων καλύπτει τους ακόλουθους θεματικούς τομείς: Τρόφιμα, Υλικά και Βασικές Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής (KETs), Ενέργεια, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Φαρμακευτική Βιομηχανία / Επιστήμες Υγείας, Τουρισμός.

Παράλληλα με την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων clusters. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί επίσης πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ ευρωπαϊκών και ελληνικών clusters σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως: Πράσινη ενέργεια και αποτελεσματική διαχείριση πόρων, Κινητές εφαρμογές, Δημιουργικές Βιομηχανίες και παιχνίδια, Μικροηλεκτρονική, Βιοτεχνολογία.

Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων γίνεται σε συνέχεια της ημερίδας "Αναπτυξιακή Στρατηγική Ευρώπη 2020: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα" η οποία θα λάβει χώρα την 11η Μαρτίου 2013 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος". Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα επιχειρήσεων Antonio Tajani, ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Χατζηδάκης, υψηλοί αξιωματούχοι της ΕΕ και εκπρόσωποι επιχειρηματικών συνδέσμων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επιχειρηματικές συναντήσεις καλούνται να υποβάλλουν το προφίλ τους, έως τις 25 Φεβρουαρίου, στην ιστοσελίδα: http://www.b2match.eu/AthensB2B. Στη συνέχεια, έως τις 4 Μαρτίου, θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για διμερείς συναντήσεις και, έως τις 7 Μαρτίου, θα ενημερωθούν για το προσωπικό τους πρόγραμμα συναντήσεων. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Αργυρώ Καραχάλιου, τηλ.: 210 7273921, e-mail: akarah@ekt.gr) και στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (Παναγιώτης Καρνιούρας, τηλ.: 210 3607690, e-mail: karniouras@help-forward.gr).

Ταυτότητα
Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved