ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σε λειτουργία το νέο σύστημα δημοσίων συμβάσεων - προμηθειών

 

Αθήνα 26.2.2013, 21:43

Τέθηκε σήμερα σε πιλοτική λειτουργία το νέο σύστημα δημοσίων συμβάσεων και κρατικών προμηθειών του Δημοσίου

Επί του παρόντος έχει ξεκινήσει η καταχώριση των αιτημάτων των φορέων στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών, ενώ στο Κεντρικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων γίνονται ήδη καταχωρίσεις αιτημάτων από 1.000 και άνω.

Το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων για προμήθειες του Δημοσίου θα ενταχθεί σταδιακά, αλλά και υποχρεωτικά στο νέο καθεστώς, χωρίς εξαιρέσεις, σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό.

Το σύστημα παρουσίασαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι οι αλλαγές είναι ριζικές: "Από την πανσπερμία των Αναθετουσών Αρχών και την πλήρη έλλειψη κανόνων για τις προδιαγραφές των διαγωνισμών κρατικών προμηθειών, περνάμε σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, που καλύπτει ολόκληρη τη διαδικασία για κάθε κρατική προμήθεια: από τον προγραμματισμό, τη διαδικασία προκήρυξης, την διαπραγμάτευση, την υπογραφή της σύμβασης και την εκτέλεση μιας δημόσιας προμήθειας", τόνισε ο κ. Σκορδάς. 

Σημειώνεται ότι με το παλαιό σύστημα οι Αναθέτουσες Αρχές ήταν 6.930 και με το νέο μειώνονται κατά 80% ή και 90% στις 621.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου ανέφερε: "Ένας νέος τρόπος εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων σηματοδοτείται από την έναρξη του ηλεκτρονικού συστήματος για τις δημόσιες συμβάσεις. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, διαθέσιμη σε κάθε πολίτη αποτελεί έναν άμεσο, απλό και αποτελεσματικό τρόπο πληροφόρησης για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων στη χώρα. Το σύστημα παρέχει, με τον πλέον διαφανή τρόπο, τη δυνατότητα στους υποψήφιους οικονομικούς φορείς να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα σχετικά με τις προγραμματιζόμενες συμβάσεις στη χώρα ώστε να συμμετέχουν απρόσκοπτα και με όρους γνήσιου ανταγωνισμού στις σχετικές διαδικασίες. Επιπλέον, αναβαθμίζεται ο ρόλος των Κεντρικών Αναθετουσών Αρχών στη χώρα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved