ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Περισσότερα καπνά θα απορροφά η Philip Morris

 

Αθήνα 27.2.2013, 23:22

Το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού ανατολικού τύπου ή 13.500 τόνους ετησίως θα απορροφήσει την τριετία 2013 - 2015 η εταιρεία Philip Morris International, αυξάνοντας κατά 20% την ετήσια αγορά καπνών.

Τα παραπάνω προβλέπει -μεταξύ άλλων- συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Chief Operating Officer της εταιρείας Ανδρέας Καλαντζόπουλος, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, η Philip Morris International έχει επενδύσει στην Ελλάδα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ από το 2003 που εγκαταστάθηκε στη χώρα μας εξαγοράζοντας την ελληνική καπνοβιομηχανία Παπαστράτος.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει πως η εταιρεία αναλαμβάνει τη δέσμευση να αγοράσει μέσω των διαθέσιμων εμπορικών καναλιών και υπό ανταγωνιστικές συνθήκες περισσότερους από 33.000 τόνους ανατολικού τύπου επεξεργασμένα καπνά σε φύλλα την τριετία 2013-2015, από καπνοπαραγωγούς που διαθέτουν την παραγωγή τους μέσω εξουσιοδοτημένων μεταποιητικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και έχουν παραχθεί με τη χρήση πιστοποιημένων και συμβατικών σπορών. Το υπουργείο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τη συμμόρφωση των καλλιεργητών με τις προδιαγραφές ποιότητας.

Ο κ. Τσαυτάρης επισημαίνει ότι τα καπνά είναι μια πολύ προσοδοφόρα καλλιέργεια, η οποία απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους στους τομείς της παραγωγής και της μεταποίησης.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved