ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εννέα νέες άδειες για την προώθηση οίνων στο εξωτερικό

 

Αθήνα 28.2.2013, 12:01

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνου σε αγορές τρίτων χωρών», το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων ένταξης για επιπλέον εννέα οινοποιητικές επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 €, οι οποίες για πρώτη φορά θα προωθήσουν οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ σε διεθνείς αγορές.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το μέτρο εφαρμόζεται με επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά, με συνολικό προϋπολογισμό τετραετίας (2010-2013) 36,3 εκατ. €. Το τέταρτο έτος εφαρμογής (2012-2013) τα προγράμματα υλοποιούνται από 57 δικαιούχους (ιδιωτικές και συνεταιριστικές οινοποιητικές επιχειρήσεις, καθώς και ομάδες αυτών), εκ των οποίων 27 προγράμματα αφορούν ανανεώσεις της προηγούμενης τριετίας και 30 προγράμματα αφορούν νέες εντάξεις προωθητικών ενεργειών στις σημαντικότερες αγορές τρίτων χωρών όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Κίνα, Ελβετία κ.ά.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και μάλιστα ενισχυμένο για την επόμενη πενταετία 2014 - 2018, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στα μέτρα του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης που θα υποβληθεί από την χώρα μας την 1η Μαρτίου 2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήδη το συγκεκριμένο μέτρο έχει φέρει θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στις εξαγωγές οίνων τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε εθνικό.

Πρωταρχικός στόχος του υπουργείου είναι η ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων, γεγονός που θα βοηθήσει δραστικά την ελληνική οικονομία και την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved