ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σε ενεργούς αγρότες οι επιδοτήσεις, λένε οι ευρωβουλευτές

 

Αθήνα 8.3.2013, 11:34

Στην προσπάθειά τους για παροχή τροφίμων υψηλής ποιότητας στους Ευρωπαίους πολίτες αλλά και για καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, οι Ευρωβουλευτές θα απαιτήσουν κατά την ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης τεσσάρων απαραίτητων νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ, οι απευθείας επιδοτήσεις να δίνονται αποκλειστικά σε ενεργούς αγρότες και όχι σε απλούς ιδιοκτήτες εκτάσεων γης που φιλοξενούν αεροδρόμια ή αθλητικές εγκαταστάσεις, αν δεν τις καλλιεργούν.

Θα επιμείνουν επίσης στη δικαιότερη κατανομή των αγροτικών επιδοτήσεων εντός της ΕΕ και θα συζητήσουν την ενίσχυση της διαφάνειας, ώστε να φανεί ποιος επωφελείται από την αγροτική χρηματοδότηση της Ένωσης, χωρίς να επηρεάζονται από τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των αγροτών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι αγρότες θα πρέπει να λαμβάνουν υψηλότερες επιδοτήσεις ώστε να συμβάλλουν στην αναγέννηση του τομέα, ενώ τα μεγάλα αγροκτήματα μπορεί να δουν τα δικά τους μερίδια να μοιράζονται σε δόσεις, αν η ολομέλεια του Κοινοβουλίου υποστηρίξει τις θέσεις της επιτροπής Γεωργίας.

Επίσης, κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να λάβει νέα, υποχρεωτικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που θα αντιστοιχούν στο 30% των απευθείας επιδοτήσεων. Από την άλλη, όμως, η επιτροπή αγροτικών προτείνει οι πρωτοβουλίες προς μία πιο πράσινη κατεύθυνση να είναι περισσότερο ευέλικτες, ώστε να ανταποκρίνονται στο μέγεθος του αγροκτήματος και στην επίδραση των περιβαλλοντικών μέτρων που έχει ήδη λάβει ο κάθε αγρότης.

Η πρόταση της επιτροπής Γεωργίας λέει μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να δοθούν στις αγροτικές οργανώσεις νέα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να διαπραγματεύονται συμβόλαια εκ μέρους των μελών τους. Αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τη ρευστότητα της αγοράς και να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους θέση επί των τιμών. Το Κοινοβούλιο αναμένεται επίσης να ψηφίσει διατάξεις που θα παρατείνουν τις ποσοστώσεις ζάχαρης και θα επεκτείνουν τα δικαιώματα καλλιέργειας στον τομέα του κρασιού.

Η τελική μορφή της νέα ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής θα αποφασιστεί για πρώτη φορά από κοινού από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) θα τεθεί σε ισχύ το 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved