ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Νεοφυής δρόμος


Αθήνα 8.3.2013, 23:26

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Θυμηδία προκαλεί η είδηση που θέλει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν τω μέσω της συνάντησής του με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων (start ups), να παίρνει τηλέφωνο υπουργούς του και να επιλύει ατάκα κι επί τόπου δυο τρία από τα εκατοντάδες χρονίζοντα προβλήματα της επιχειρηματικότητας.

Φανταζόμαστε εμείς τώρα ότι ο ένας υπουργός ήταν ο της Ανάπτυξης, από τον οποίο ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει πώς γίνεται και νεοφυείς επιχειρήσεις πτωχεύουν πριν καν ξεκινήσουν να λειτουργούν και επιχειρηματίες καταστρέφονται επειδή η κρατική ενίσχυση που δικαιούνταν δεν έφτασε ποτέ ή έφτασε τόσο καθυστερημένα που ήταν πλέον αργά.

Ο δεύτερος υπουργός ήταν ο της Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος δέχθηκε αυστηρές επιπλήξεις γιατί αφενός δεν έχει καταφέρει να διαθέτει η χώρα επάρκεια σε σκόρδα και αφετέρου γιατί οι εξαγγελίες περί διανομής αγροτικής γης σε νέους αγρότες και περί διευκόλυνσης των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που έχουν εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθούν με τη γεωργία, αποδείχθηκαν κοινώς φούμαρα (μαζί με ανάλογες της εκκλησίας).

Ο τρίτος που θα έπαιρνε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός, αν δεν τον εμπόδιζαν οι παρευρισκόμενοι που είχαν και δουλειές να κάνουν, θα ήταν... ο πρωθυπουργός, δηλαδή ο ίδιος, από τον οποίο θα ζητούσε εξηγήσεις γιατί δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα, μάλιστα με την πολιτικώς μη ορθή φράση - παράφραση: Διαπραγματεύσου ρε, τι σου ζητάμε;

Κι εσύ... ποιητή, που έχεις ακούσει τόσους και τόσους μαθητευόμενους μάγους, πρωθυπουργούς και πρωθυπουργίσκους, υπουργούς και υπουργίσκους, να παπαγαλίζουν επιχειρηματικότητα και καινοτομία και να μην έχουν ακόμα καταφέρει να επιλύσουν βασικά προβλήματα του επιχειρείν, ούτε να φτιάξουν ένα -στοιχειώδες έστω- αναπτυξιακό πλάνο για να έχει μπούσουλα η χώρα, ιδίως σε επίπεδο έρευνας, στις μέρες μας πες μας τι βλέπεις;

Βλέπω την Μπεατρίς Ταλεγκόν να σηκώνει χαριτωμένα το δάκτυλο και να δείχνει... τον δρόμο προς την επιχειρηματικότητα και δη την καινοτόμο.

Υ.Σ.: Ούτε μια σχολή σχεδιασμού (ντιζάιν) της προκοπής δεν κατάφεραν να φτιάξουν ακόμα, που θα μπορούσε να καταστήσει τους ράφτες, τις μοδίστρες, τους παπουτσίδες, τους ξυλουργούς και πολλούς άλλους παραδοσιακών επαγγελμάτων, που μέχρι πρότινος ανθούσαν στη χώρα, κυρίαρχους του παιχνιδιού και τα προϊόντα τους εξαγώγιμα. Όπως συνέβει στην γειτονική Ιταλία, η οποία διαθέτει τέτοιο Πανεπιστήμιο ήδη από τον 19ο αιώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved