ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Απόφαση για την αναβάθμιση του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβούλων

 

Αθήνα 13.3.2013, 17:32

Απόφαση για την αναβάθμιση του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβούλων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η απόφαση προωθήθηκε για υπογραφή στον συναρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Με την απόφαση αυτή ορίζεται η Γενική Διεύθυνση Φυτοπροστασίας του υπουργείου ως αρμόδια Αρχή για την εποπτεία, το συντονισμό και τον έλεγχο του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών, οι όροι και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των Γεωργικών Συμβούλων, των συνεργατών τους και των ελεγκτών. Επίσης, ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα ως φορέας πιστοποίησης αυτών. Προβλέπεται επίσης διαδικασία μετεγγραφής των Γεωργικών Συμβούλων και Συνεργατών στα νέα Μητρώα του ΕΛΓΟ - Δήμητρα.

Στόχος του υπουργείου είναι η ενοποίηση όλων των συμβουλευτικών υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα, όπως δομές επίβλεψης AGRO, Σύμβουλοι Φυτοπροστασίας, Γεωργικοί Σύμβουλοι κ.ά.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στου υπουργείο σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν, εκτός του κ. Χαρακόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας Μόσχος Κορασίδης, o Γενικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής Δημήτρης Μελάς, ο Ειδικός Γραμματεάς Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΑΑ.

«Η ποιότητα της πρωτογενούς μας παραγωγής είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα στο οποίο οφείλουμε να επικεντρωθούμε για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις διεθνείς αγορές", τόνισε μετά τη σύσκεψη ο κ. Χαρακόπουλος. "Οι Έλληνες αγρότες το γνωρίζουν και μοχθούν για να προσφέρουν στους Έλληνες και Ευρωπαίους καταναλωτές ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα. Στην προσπάθεια τους αυτή δεν είναι μόνοι. Δημιουργούμε το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για τη στήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων μας, τροποποιώντας τη διαδικασία πιστοποίησης των φορέων που εντάσσονται στο σύστημα παροχής γεωργικών συμβουλών, ώστε να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι γεωργικοί σύμβουλοι, με τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους, μπορούν να βοηθήσουν τους γεωργούς να ανταποκριθούν στα πρότυπα της σύγχρονης γεωργίας υψηλής ποιότητας. Η προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιοτικής μας παραγωγής είναι συνεχής".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved