ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΓΓΕ: Δράσεις για τις κρατικές προμήθειες

 

Αθήνα 13.3.2013, 18:23

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ως Κεντρική Αναθέτουσα Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις της χώρας, έχει εξειδικεύσει και δρομολογήσει μια σειρά από άμεσες δράσεις για την απλούστευση, την επικαιροποίηση και την ενοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών των προμηθευομένων ειδών και την ηλεκτρονικοποίηση όλων των σχετικών διαδικασιών.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της ανταγωνιστικότητας, η απλούστευση και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών των Δημοσίων Συμβάσεων και η επίτευξη του στόχου να προμηθεύεται το Δημόσιο "ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές".

Συγκεκριμένα οι δράσεις που υλοποιούνται είναι οι εξής:
1) Στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ – www.eprocurement.gov.gr), έχει ξεκινήσει η ανάρτηση προς διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες όλων των Τεχνικών Προδιαγραφών που εντάσσονται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Προμηθειών.
2) Πρόσφατα, έχει ενταχθεί το έργο με τίτλο "Απλούστευση Διαδικασιών της Τεχνικής Διεύθυνσης μέσω της δημιουργίας και εφαρμογής Μητρώου Ενιαίων Τεχνικών Προδιαγραφών (ΜΕΤΠ)" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμισης 2007-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΔΞΧ –Γ79)
3) Η Τεχνική Διεύθυνση έχει συντάξει Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές για τα είδη Απορριμματοφόρα Οχήματα και Κάδους Απορριμμάτων, οι οποίες μετά από δημόσια διαβούλευση βρίσκονται ήδη σε χρήση από τους ΟΤΑ.
4) Οι τεχνικές προδιαγραφές για τα άρβυλα που προμηθεύονται φορείς των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημοσίας Τάξης - Προστασίας του Πολίτη, βρίσκονται στο στάδιο της ανασκόπησης και επικαιροποίησης.
5) Την 07-03-2013 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΓΓΕ συνάντηση εργασίας της Τεχνικής Διεύθυνσης με μέλη και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Βιομηχανιών Χρωμάτων Βερνικιών και Μελανών και των παραγωγικών και εμπορικών μονάδων του κλάδου υλικών διαγράμμισης οδών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διατύπωση προτάσεων και απόψεων επί των Τεχνικών Προδιαγραφών των εν λόγω ειδών, με σκοπό την επικαιροποίηση και την ενοποίηση των υφισταμένων τεχνικών προδιαγραφών των υλικών διαγράμμισης οδών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved