ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αδειοδότηση επιχειρήσεων και από τα τεχνικά επιμελητήρια

 

Αθήνα 26.3.2013, 17:32

Σε εφαρμογή τίθεται η δυνατότητα αδειοδότησης επιχειρήσεων από τα τεχνικά επιμελητήρια με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας, τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έχει καταρτισθεί, καθορίζεται η διαδικασία πιστοποίησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προκειμένου να παράσχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία προς τα μέλη του.

Σύμφωνα με το Σχέδιο και τη σχετική νομοθεσία (ν. 3982/2011) το ΤΕΕ αφού πιστοποιηθεί από το ΕΣΥΔ θα μπορεί να χορηγεί άδειες εγκατάστασης, επέκτασης, εκσυγχρονισμού και λειτουργίας των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων. Από τις αρμοδιότητες του επιμελητηρίου εξαιρούνται εκείνες που σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις και τις άδειες χρήσης νερού.

Αδειοδοτικές αρμοδιότητες θα έχουν και τα παραρτήματα του ΤΕΕ σε όλη τη χώρα, εφόσον πιστοποιηθούν με την ίδια διαδικασία.

Προβλέπεται επίσης ότι οι αρμοδιότητες της  υπηρεσίας χορήγησης αδειών του Τεχνικού Επιμελητηρίου, είναι  ισοδύναμες με τις αρμοδιότητες που προβλέπει η νομοθεσία για τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Εκτός από την υποδοχή της αίτησης το ΤΕΕ θα πρέπει να ενημερώνει τους επιχειρηματίες, υποχρεωτικά μέσω διαδικτυακού τόπου, σχετικά με όλες τις διαδικασίες, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις διοικητικές πράξεις και γνωμοδοτήσεις που απαιτούνται για την αδειοδότηση των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων. 

Το επιμελητήριο αποκτά παράλληλα και ελεγκτικές αρμοδιότητες με διενέργεια επιθεωρήσεων:
- για να κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εγκατάστασης και λειτουργίας των δραστηριοτήτων που έχουν αδειοδοτηθεί από αυτό
-δειγματοληπτικά βάσει ετήσιου προγράμματος που συντάσσεται σε συνεργασία με τις Αδειοδοτούσες Αρχές της Περιφέρειας και
-μετά από έγγραφη επώνυμη καταγγελία.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το φορέα αδειοδότησης (Διεύθυνση Ανάπτυξης ή επιμελητήριο). Το σχέδιο ΠΔ προβλέπει ωστόσο ότι η επεξεργασία αίτησης η οποία υποβάλλεται στο ΤΕΕ ολοκληρώνεται υποχρεωτικά εντός του ιδίου και δεν είναι δυνατή η κατάθεση ίδιας αίτησης σε άλλη  Αδειοδοτούσα Αρχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved