ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Απελευθέρωση" των ΚΤΕΛ έως το 2015

 

Αθήνα 2.4.2013, 23:22

Την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ έως το 2015 ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας νομοσχέδιο για το νέο σύστημα υπεραστικών οδικών μεταφορών, για το οποίο δήλωσε ότι δεν είναι καταληκτικό και είναι ανοιχτός στο διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους.
 
Ο υπουργός επισήμανε ότι η αναδιάρθρωση του συστήματος των υπεραστικών μεταφορών είναι μια ανειλημμένη δέσμευση της χώρας και τα χρονοδιαγράμματα, με μια μεταβατική περίοδος μέχρι το 2019, προχωρούν βάση συμφωνίας με την τρόικα.
 
Το νέο σύστημα προβλέπει δύο ειδών γραμμές, τις γραμμές αποκλειστικού έργου και τις άγονες γραμμές.
 
Στις γραμμές αποκλειστικού έργου ο ανάδοχος θα εξασφαλίζει την -χωρίς ανταγωνισμό- αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου σε όλες τις υπεραστικές γραμμές γεωγραφικής ενότητας που αποτελούν ένα δίκτυο γραμμών, μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό και το κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι η υψηλότερη προσφορά. 

Στις άγονες γραμμές ο ανάδοχος εξασφαλίζει κατόπιν διαγωνισμού αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και, ταυτόχρονα, λόγω μικρού οικονομικού ενδιαφέροντος και επιδότηση (αποζημίωση). Σε περίπτωση που το οικονομικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο, θα έχει το δικαίωμα και επιδότησης, κατά το πρότυπο των άγονων αεροπορικών δρομολογίων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία εμπίπτουν πολλές νησιωτικές περιοχές.

Την επίβλεψη του όλου συστήματος θα έχει η Εθνική Αρχή Χερσαίων Επιβατικών Μεταφορών, η οποία θα είναι μετεξέλιξη της υφιστάμενης Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, θα έχει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τις δημόσιες υπεραστικές μεταφορές επιβατών και πλαισιωθεί με ειδικευμένο προσωπικό (συγκοινωνιολόγους, οικονομολόγους, κ.λπ.) μέσω αποσπάσεων.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί τις προσεχείς ημέρες σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

* Δείτε το κείμενο της συνέντευξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved