ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα 25.4.2013, 17:45

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε χθές τους τέσσερις νικητές που θα λάβουν χρηματοδότηση εκκίνησης των επιχειρήσεών τους, καθώς και καθοδήγηση και συμβουλευτική επιχειρηματική υποστήριξη. Πρόκειται για τις εταιρείες: Stella Mare, Corfu Living History Museum, Great Catering και RabT.

Αναλυτικά, οι νικητές για το 2013 είναι οι εξής:

• Stella Mare. Η εταιρεία θα έχει σαν αντικείμενο την φιλετοποίηση και επεξεργασία σαρδέλας και γαύρου ελληνικών θαλασσών, την ωρίμανση των δύο αυτών προϊόντων σε οικολογικό ξύδι και την συντήρησή τους σε οικολογικό ελαιόλαδο μαζί με πρόσθεση μπαχαρικών και μυρωδικών για το γευστικό αρωμάτισμα του προϊόντος. Η εταιρία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους  €190,000. Αιτούντες ήταν οι: Γιώργος Τεριζάκης, Αγγελική Τσιμπλή.

• Corfu Living History Museum. Μουσειακή έκθεση εν είδη αυθεντικού παλαιού κερκυραϊκού αρχοντικού, όπου θα παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή μίας τυπικής οικογένειας ευγενών του 19ου αιώνα, με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, πραγματικές μυρωδιές και ήχους εκείνης της εποχής, ώστε ο επισκέπτης να "ταξιδεύει" στο παρελθόν, έχοντας μία ιδιαίτερη και ολοκληρωμένη εμπειρία. Η εταιρεία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους  €145,000. Αιτούντες ήταν οι: Αικατερίνη Ράντου, Θεοδώρα Ευθυμίου.

• Great Catering, Είναι μια νέα, καινοτόμος, τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία catering, η οποία θα εξυπηρετεί ιδιώτες, εταιρείες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις. Τα μενού δεν θα είναι τυποποιημένα, καθώς θα παρασκευάζονται από δημιουργική ομάδα με καινοτόμες μεθόδους μαγειρικής και προετοιμασίας και θα εστιάζει τόσο στην παρουσίαση όσο και στην ικανοποίηση των προσωπικών προτιμήσεων των πελατών τους. Η εταιρεία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους  €130,000.Αιτούσα ήταν η Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου.

• RabT - Το RabT είναι μια εφαρμογή για smartphones και tablets που επικεντρώνεται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία του mobile video. Πιο συγκεκριμένα, το RabT προβάλει μια σειρά από videos σχεδιασμένη ξεχωριστά για τον κάθε χρήστη. Το ποια video θα δει ο κάθε χρήστης υπολογίζεται με βάση έναν στατιστικό αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει το προφίλ του και τη δυναμική αλληλεπίδραση που αυτός έχει με την εφαρμογή. Η εταιρεία θα λάβει χρηματοδότηση ύψους  €110,000. Αιτούντες ήταν οι: Γιάννης Μπρούστας, Γιώργος Λέτζας, Λεωνίδας Γαρύφαλλος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι νικήτριες ιδέες επιλέχθηκαν στην βάση του επιχειρηματικού τους πλάνου, εφόσον σε αυτά ανέδειξαν καινοτομία, δημιουργία θέσεων εργασίας,  χρηματοοικονομική σύνεση, βιωσιμότητα και εταιρική ευθύνη. Πέραν της εταιρικής χρηματοδότησης κάθε νικήτρια ιδέα θα λάβει επιχειρηματική υποστήριξη στην οποία θα περιλαμβάνονται:  νομικά, λογιστικά, επικοινωνία και συμβουλευτική υποστήριξη στην μηχανογράφηση.  Επιπροσθέτως , θα οριστεί μέντορας -υψηλά ειδικευμένο στέλεχος προερχόμενο από μια εκ των εταιριών του Ομίλου Libra -  για καθέναν από  τους τέσσερις νικητές.

«Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν με την δημιουργικότητα και την προοπτική των επιχειρηματικών πλάνων των νικητών. Όλες είναι ιδέες προσγειωμένες στην πραγματικότητα και στην χρηματοοικονομική  «σύνεση», στοιχεία που είναι ουσιώδη για την επιτυχία τους. Ελπίζουμε ότι η παρεχόμενη χρηματοδότηση και επιχειρηματική υποστήριξη θα βοηθήσει κάθε νικητή/τρια να επιτύχει τους στόχους του/της», δήλωσε ο κ. Jimmy Αθανασόπουλος,  Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

“Αυτοί οι επιχειρηματίες αντιπροσωπεύουν το μέλλον της Ελλάδος. Είμαστε υπερήφανοι για το κουράγιο και την αφοσίωσή τους στη δημιουργία ισχυρών επιχειρήσεων που θέτουν μία ισχυρή βάση για οικονομική αναγέννηση και  ευημερία στην Ελλάδα και τους Έλληνες”, δήλωσε ο κ. Ανδρέας Ν. Λιβέρης, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Στη τελετή απονομής παρευρέθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε ότι η εκδήλωση συνδυάζει άριστα τη δυναμική της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την προσφορά του εθελοντισμού και σημείωσε ότι "τέτοιες συνεργασίες δεν δρουν αθροιστικά, αλλά πολλαπλασιαστικά καθώς συνεγείρουν και κινητοποιούν και άλλους. Και είναι δουλειά της Πολιτείας να τις ενθαρρύνει και να τις ενδυναμώσει.  Διότι, στην παρούσα συγκυρία, η Ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα. Και για το σκοπό αυτό χρειαζόμαστε επενδύσεις: Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες.  Χρειαζόμαστε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας".

Το Βραβείο
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται ο Όμιλος Libra εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI). Βοηθά επιχειρηματίες από την Ελλάδα να άρουν τα οικονομικά εμπόδια και να επιδοθούν στην αναζήτηση καινοτόμων επιχειρηματικών πλάνων. Ο Όμιλος Libra  έχει δεσμευτεί για €5,000,000 προς το βραβείο και, αρχικά προσέφερε χρηματοδότηση €500,000 προς τις νικήτριες ιδέες του 2013, ωστόσο  προκρίθηκε η αύξηση του φετινού συνολικού ποσού χρηματοδότησης στις €575.000, καθόσον τα επιχειρηματικά πλάνα των νικητών ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικά όσο και ελπιδοφόρα. Το επιπλέον ποσό χρηματοδότησης θα χορηγηθεί  από τον Όμιλο Jalouise Pty Ltd, άλλον έναν υποστηρικτή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Το Βραβείο ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό να βοηθήσει υφιστάμενους αλλά και νέους επιχειρηματίες να υλοποιήσουν νέες επιχειρηματικές ιδέες και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που μαστίζουν την Ελλάδα. Ως πρωταρχικός υποστηρικτής του, ο Όμιλος Libra έχει δεσμευτεί για ποσό € 5.000.000 προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, ώστε να ωθήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να υποστηρίξουν την κοινωνία τους και να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd με έδρα την Αυστραλία, συμβάλλει περαιτέρω με το ποσό των US $ 500.000 στο πρόγραμμα των βραβείων.

Συνολικά, 838 άτομα πραγματοποίησαν εγγραφή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, ενώ 295 επιχειρηματικά σχέδια υποβλήθηκαν εντός της προθεσμίας. Η κριτική επιτροπή εξέτασε προσεκτικά κάθε επιχειρηματικό πλάνο πριν καταλήξει στην τελική επιλογή των δέκα φιναλίστ και των νικητών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.hellenicaward.com.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία
Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας. Ιδρύθηκε το 2012 με αποστολή να αξιοποιήσει τη γενναιοδωρία της Ελληνικής Διασποράς και των Φιλελλήνων για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του Ελληνικού λαού προς την ευημερία της χώρας. Όλοι Μαζί - All Together.
www.thehellenicinitiative.org

Ο Όμιλος Libra
Ο Όμιλος Libra είναι διεθνής επιχειρηματικός όμιλος με δραστηριότητες σε πέντε κυρίως τομείς: ναυτιλία, αεροπλοΐα, ακίνητα, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ενέργεια. Με βάση αρχικά τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Λογοθέτη, ο όμιλος Libra διακρίνεται για τη δυνατότητά του να συνδυάζει παραδοσιακές αξίες, νέες ιδέες και ευέλικτο τρόπο σκέψης προκειμένου να αξιοποιεί διαφορετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.libra.com/gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved